Σάββατο 24 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Το δεδομένο

«Ακόμα και αν φύγουν σήμερα από τα μπλόκα οι αγρότες, θα επιστρέψουν αύριο, αφού τα προβλήματά τους όχι μόνο μένουν ανοιχτά, αλλά και οξύνονται» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Ψάχνουν για θύματα

«Η υπέρβαση της κρίσης απαιτεί κοινωνική ενότητα. Αυτής, όμως, προηγείται η συνειδητοποίηση ότι το καταναλωτικό μοντέλο στο οποίο στηρίχθηκε η κοινωνία μας τα προηγούμενα χρόνια έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί» (από το κύριο άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Λένε και καμιά ...«κανναβουριά»

«Κάποιοι επιστρέφουν στον Θορώ (...) Στην επιστροφή και τη συμφιλίωση με τη φύση και τα όρια που αυτή θέτει (...) Προτείνεται αντί του καταναλωτικού ανθρώπου, ο Homo Poeticus, ο ποιητικός, ο δημιουργικός άνθρωπος που αρνείται να υπαχθεί στον παραγωγικό μύλο και τον καταναλωτισμό, που επιδιώκει την εφεύρεση εναλλακτικών τρόπων ζωής, όπου ο καθένας θα είναι ποιητής της δικής του ύπαρξης. Η πρόταση περιλαμβάνει ένα άλλο οικονομικό μοντέλο, μία άλλη κουλτούρα και μια διαφορετική οικονομία της ύπαρξης. Μάλιστα, εκτιμάται ότι οι άνθρωποι της δημιουργίας (...) θα μπορούσαν να συστήσουν το "ποεταριάτο" κατά το αντίστοιχο του "προλεταριάτου"» (ο Γ. Παπασωτηρίου στη ΒΡΑΔΥΝΗ).

Μέχρι να γονατίσουν όλοι

«Είναι μια πρακτική που θα τη βλέπουμε και θα την ακούμε όλο και περισσότερο κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου (...) Η σύμβαση που δόθηκε στους υπαλλήλους της εταιρίας αναφέρει (...) "η παγκόσμια οικονομική κρίση που πλήττει τη διεθνή και την ελληνική οικονομία έχει ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις στην αγορά των αυτοκινήτων (...) Για την περίοδο 1.2.2009 - 31.1.2010 μειώνονται οι μηνιαίες αποδοχές του εργαζόμενου και προσδιορίζονται στο ποσό...» (στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ