Τετάρτη 28 Γενάρη 2009 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΛΑΡΚΟ
Καμιά εγγύηση για τις θέσεις εργασίας

Απεργία και μαζική συγκέντρωση χτες στην Αθήνα. Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες απολύσεις, μετά την «εκκαθάριση» 120 εργαζομένων από τις εργολαβίες

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στην Αθήνα
Από τη χτεσινή συγκέντρωση στην Αθήνα
Την οργή και την αγωνία για τις συνέπειες που γεννάει η διαχρονική αντεργατική πολιτική μετέφεραν χτες το πρωί στο κέντρο της Αθήνας οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ που πραγματοποίησαν 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση. Φτάνοντας με 20 περίπου λεωφορεία από τη Λάρυμνα, τα Ορυχεία του Αϊ - Γιάννη, της Εύβοιας, από τα Σέρβια Κοζάνης, αλλά και από τις διοικητικές υπηρεσίες στην Αθήνα και αλλού, πολλοί με τις γυναίκες και τα παιδιά τους, οι εργαζόμενοι κατέκλυσαν το χώρο έξω από το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα. Στο πλευρό τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος.

Την ανασφάλεια για τις θέσεις εργασίας, που δεν αφορά μόνο τους 120 απολυμένους από τις εργολαβίες, ήρθε να ενισχύσει η θέση που διατύπωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών στη συνάντηση με τους εργαζόμενους, ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να χρηματοδοτείται μέχρι να μπει σε εφαρμογή κάποιο επιχειρησιακό σχέδιο «για να σωθεί», όπως ισχυρίστηκε. Αυτό το σχέδιο, ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ προσπάθησαν να το εμφανίσουν σαν θετικό βήμα για να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους. Στην πραγματικότητα όμως, καμιά ασφάλεια δεν προσφέρει στους εργάτες, καθώς αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο και για νέες απολύσεις.

Αλλωστε, εδώ και καιρό η κυβέρνηση διατείνεται ότι αναζητάει αγοραστή, για να πουλήσει τη ΛΑΡΚΟ με τα λιγότερα το δυνατόν «βαρίδια», πετσοκόβοντας προσωπικό και δικαιώματα. Την ανάγκη οι εργαζόμενοι να μην επαναπαυτούν αλλά να δυναμώσουν την πάλη τους σε ταξική κατεύθυνση, όπως καλούν το Συνδικάτο Μέταλλο Φθιώτιδας και η παράταξη του ΕΑΜ στο εργοστάσιο, αναδεικνύει και το γεγονός ότι προχτές, σε συνεδρίαση της ΔΣ της εταιρείας, αναφέρθηκε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να τεθούν εργαζόμενοι σε διαθεσιμότητα, αν παραμείνουν ίδιες οι τιμές του νικελίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ