Τετάρτη 28 Γενάρη 2009 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΤΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Πρόγραμμα δράσης ενάντια στις απολύσεις

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη «ΦΡΙΓΚΟΚΛΑΣ»

Σε παράσταση διαμαρτυρίας και συμβολική κατάληψη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προχώρησαν χτες το μεσημέρι οι εργαζόμενοι της «ΦΡΙΓΚΟΚΛΑΣ» στην Πάτρα, μαζί με το ΠΑΜΕ, απαιτώντας τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας με ευθύνη της κυβέρνησης, μετά τις ανακοινώσεις της εργοδοσίας για απολύσεις που φτάνουν έως και το 60% του προσωπικού. Ο Περιφερειάρχης Σπυρίδων Σπυρίδωνος, από την πλευρά του, απέφυγε να υποστηρίξει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων κι απλώς εξέφρασε τη θλίψη του (!), προσθέτοντας πως το νομοθετικό πλαίσιο είναι τέτοιο που επιτρέπει τις απολύσεις.

Επιπρόσθετα, το απόγευμα μέλη και στελέχη της Γραμματείας Πάτρας του ΠΑΜΕ απέκλεισαν από τις 6 - 8 το βράδυ την κεντρική είσοδο του καταστήματος ρούχων «ΔΟΥΡΟΣ» στην Πάτρα, μετά τις δύο απολύσεις στις οποίες προχώρησε πρόσφατα η εργοδοσία. Για το αμέσως επόμενο διάστημα η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ, έχει προγραμματίσει μια σειρά παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις και στην ανασφάλιστη εργασία, που παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας στην πόλη. Συγκεκριμένα:

  • Σήμερα Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία στην εφημερίδα «Ημέρα» ιδιοκτησίας Καμπέρου, ο οποίος το προηγούμενο διάστημα προχώρησε σε 12 απολύσεις.
  • Αύριο Πέμπτη στις 6.30 το απόγευμα το Σωματείο Εργαζομένων της «ΦΡΙΓΚΟΚΛΑΣ» και το ΠΑΜΕ καλούν σε συγκέντρωση στην Κάτω Αχαγιά.
  • Το Σάββατο 31 Γενάρη θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό των σούπερ - μάρκετ «Βερόπουλος», που έχουν προβεί σε απολύσεις εργαζομένων.
  • Την Τρίτη 3 Φλεβάρη, στις 6.30 το απόγευμα διοργανώνεται συλλαλητήριο ενάντια στις απολύσεις στην πλ. Γεωργίου από το Σωματείο Εργαζομένων της «ΦΡΙΓΚΟΚΛΑΣ» και το ΠΑΜΕ.
  • Το Σάββατο 7 Φλεβάρη θα πραγματοποιηθεί παρέμβαση του ΠΑΜΕ σε επιχειρήσεις στο κέντρο της Πάτρας οι οποίες χρησιμοποιούν την ανασφάλιστη εργασία.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ