Παρασκευή 6 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να απορρίψουν συνολικά την πολιτική του «ευρωμονόδρομου»

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει για τα νέα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες του ΠΑΣΟΚ, ενώ σταθερά διευρύνουν τη φοροαπαλλαγή του μεγάλου κεφαλαίου, φορτώνουν μεγαλύτερα φορολογικά βάρη στους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και μικρομεσαίους. Αυτό προσπαθούν να το κρύψουν με τεχνάσματα. Σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται και τα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Αφαιρεί ένα από την άμεση φορολογία και προσθέτει τρία στην έμμεση. Αυτό κάνει επαναφέροντας το αφορολόγητο των 10.500 ευρώ για τους επαγγελματίες και μικρέμπορους και αυξάνοντας από την άλλη τον ειδικό φόρο κατανάλωσης σε τσιγάρα, ποτά.

Οι μικρομεσαίοι και οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ανεχτούν άλλο τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής. Είναι επιτακτικό σήμερα να συντονίσουν και να αναπτύξουν την πάλη τους, διεκδικώντας αφορολόγητο όριο τις 20.000 ευρώ και κυρίως κατάργηση της έμμεσης φορολογίας, του ΦΠΑ σε όλα τα είδη λαϊκής κατανάλωσης, δραστική μείωση των ασφαλιστικών τους εισφορών.

Οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικρομεσαίοι πρέπει να απορρίψουν συνολικά την πολιτική του "ευρωμονόδρομου" που υπηρετούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και διευκολύνει την ισχυροποίηση των επιχειρηματικών ομίλων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ