Σάββατο 7 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Κάλυψε την επίθεση των ΜΑΤ στο λιμάνι

Κάλυψη στην αυταρχική επίθεση που δέχτηκαν οι αγρότες της Κρήτης από τα ΜΑΤ στο λιμάνι του Πειραιά έδωσε χτες από τη Βουλή ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, ενώ εμφάνισε την Κρήτη, ούτε λίγο ούτε πολύ, ως τόπο που δεν αντιμετωπίζει ουσιαστικά προβλήματα.

Απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του Α. Αλαβάνου κατηγόρησε τους αγρότες για «κατάφωρη παραβίαση των νόμων» και είπε ότι «δεν είναι ωφέλιμη για κανέναν η πρόκληση κοινωνικής αναταραχής και συγκρουσιακών καταστάσεων». Ο πρωθυπουργός τάχθηκε ουσιαστικά κατά των κινητοποιήσεων των αγροτών, λέγοντας ότι «δεν ωφελούνται οι αγρότες με πρακτικές που προκαλούν ζημία στην οικονομία και την κοινωνία», ενώ ισχυρίστηκε ότι δεν μπορεί κανένας να υποστηρίζει ότι «είναι ζήτημα ελευθερίας η διαδήλωση τρακτέρ στους δρόμους της πρωτεύουσας». Κατά τον Κ. Καραμανλή, κάποιοι «σπεύδουν να εκμεταλλευτούν συγκρουσιακές καταστάσεις» από τις οποίες δεν έχουν τίποτα να ωφεληθούν οι αγρότες.

Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην Κρήτη, είπε ότι στο νησί έχουν γίνει σημαντικά έργα υποδομής στον αγροτικό τομέα και τόνισε ότι δεν ισχύει η άποψη ότι οι αγρότες του νησιού εξαιρέθηκαν από το «πακέτο των 500 εκατομμυρίων ευρώ», αφού από αυτό θα χορηγηθούν αποζημιώσεις ανάλογες με εκείνες που θα δοθούν σε όλους τους άλλους αγρότες.

Κατά τον Α. Αλαβάνο, ο τρόπος αντιμετώπισης των αγροτών από την αστυνομία ...προσέβαλε την ευαισθησία του κρητικού λαού και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να ζητήσει ...συγγνώμη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ