Σάββατο 7 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Πρωτοβουλία για την ανασυγκρότηση του κινήματος

Πραγματοποιείται σήμερα η σύσκεψη που αποφάσισαν η Επιτροπή Αγώνα του μπλόκου της Νίκαιας και οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων

Πρωτοβουλία για την ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος σε πανελλαδικό επίπεδο, σύμφωνα με την απόφαση - ανακοίνωση του μπλόκου στον κόμβο της Νίκαιας, αναλαμβάνουν η Επιτροπή Αγώνα των αγωνιζομένων αγροτών του μπλόκου της Νίκαιας και οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων των Νομών Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων.

Το θέμα θα συζητηθεί σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί, σήμερα Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας.

Μετά και τις πρόσφατες μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις προβάλλει πιο καθαρά η ανάγκη να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, μέσα από το οργανωμένο αγροτικό κίνημα και τις Επιτροπές Αγώνα, να ενισχυθεί ο αγωνιστικός πόλος σε πανελλαδικό επίπεδο, ώστε να έχουν καλύτερα αποτελέσματα οι αγροτικοί αγώνες.

Το ψήφισμα που εκδόθηκε από το μπλόκο της Νίκαιας, χρειάζεται να εξειδικευτεί και να συζητηθεί σε πανελλαδικό επίπεδο, για κοινή δράση και συντονισμό.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες, συνειδητοποιώντας ότι η δύναμή τους βρίσκεται στην οργάνωση του αγροτικού κινήματος και στον αγώνα τους, θα συνεχίζουν την πάλη για:

  • Ουσιαστική αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος.
  • Εγγυημένες κατώτερες τιμές σε όλα τα αγροτικά, γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με μέτρα ελέγχου των τιμών στα αγροτικά μέσα και εφόδια, κατάργηση του ΦΠΑ και του φόρου στο πετρέλαιο, πάγωμα των χρεών και των τόκων για 3 χρόνια κ.ά.
  • Αναπροσαρμογή των επιδοτήσεων, σύμφωνα με τον τιμάριθμο.

Θα συνεχίσουν τον αγώνα κατά της ΚΑΠ και των αποφάσεων των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ, που αφορούν στον καπνό, το βαμβάκι, τα σιτηρά, το καλαμπόκι, την κτηνοτροφία, τις επιδοτήσεις κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ