Σάββατο 7 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΙΛΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
Αρχίζουν τα «παζάρια» με τη MIG

Περιμένουμε κι άλλους μνηστήρες, λέει η κυβέρνηση

Την ερχόμενη Τρίτη αρχίζουν κιόλας οι πρώτες διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - «Marfin Investment Group» (MIG) για την παράδοση της δημόσιας περιουσίας του ομίλου της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ) στο κεφάλαιο.

Οπως ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης, ο οποίος έχει εξουσιοδοτηθεί να φέρει σε πέρας την παράδοση του ομίλου της ΟΑ στους ιδιώτες, οι συζητήσεις θα γίνουν μεταξύ των «συμβούλων» της κυβέρνησης και της MIG, καθώς αυτή πρώτη εκδήλωσε το ενδιαφέρον της στη δημόσια πρόσκληση που απηύθυνε η κυβέρνηση για την «αποκρατικοποίηση της "Ολυμπιακής"». Παράλληλα, ο υπουργός υπενθύμισε ότι η πρόσκληση της κυβέρνησης «είναι ανοιχτή σε οποιονδήποτε άλλον επενδυτή εκφράσει σχετικό ενδιαφέρον, με δημόσια δήλωσή του». «Η επισημοποίηση της όποιας συμφωνίας για την αποκρατικοποίηση της "Ολυμπιακής"» - όπως διευκρίνισε ο Κ. Χατζηδάκης - «είναι αυτονόητο ότι θα λάβει χώρα μετά τη σχετική έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Σημειώνεται ότι βάσει της συμφωνίας κυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης επιτηρούνται αυστηρά σε όλα τα στάδια από εκπρόσωπο των Βρυξελλών.

Οπως είναι ήδη επίσημα γνωστό, η MIG ενδιαφέρεται και για τις τρεις εταιρείες του ομίλου (πτητικό έργο, Τεχνική Βάση και επίγεια εξυπηρέτηση), ενώ, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του Α. Βγενόπουλου, εφόσον τελικά υπάρξει συμφωνία με την κυβέρνηση, με την καταβολή του ελάχιστου τιμήματος των 107 εκατ. ευρώ, στη MIG θα περιέλθει οικονομικά «καθαρός» ο όμιλος της ΟΑ και για τη λειτουργία του θα προσληφθούν όσοι εργαζόμενοι κριθούν αναγκαίοι και, φυσικά, «με διαφορετικά συμβόλαια και διαφορετικούς όρους». Και ο νοών νοείτω.

Σημειώνεται ότι η MIG δραστηριοποιείται ήδη στον τομέα των μεταφορών μέσω της «Attica Group» και της «Blue Star Ferry», ενώ μέσω της «Vivartia» ελέγχει την «Olympic Catering» (άλλοτε θυγατρική του ομίλου της ΟΑ), καθώς και τις αλυσίδες «Goody's» και «Everest» που έχουν παρουσία και σε αεροδρόμια. Τέλος, η MIG ελέγχει και τη «Flight Ambulance International», η οποία έχει έδρα τη Νυρεμβέργη και διαθέτει στόλο 19 «jets» και ισχυρή τεχνογνωσία στον κλάδο των αερομεταφορών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ