Σάββατο 7 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΤΕ
Και τυπικά η διοίκηση στους Γερμανούς

Στα «μουλωχτά» κυβέρνηση και μεγαλομέτοχοι ψήφισαν τις αποφάσεις τους

Την εκχώρηση και τυπικά του ελέγχου της διοίκησης του ΟΤΕ στους Γερμανούς της «Ντόιτσε Τέλεκομ» (ΝΤ) ενέκρινε τελικά χτες η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων του Οργανισμού. Η διοίκηση του ΟΤΕ με σκοπό να αποφύγει τις αντιδράσεις των εργαζομένων, οι οποίοι είχαν προγραμματίσει στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο «Κάραβελ» (επίσημος τόπος διεξαγωγής της γενικής συνέλευσης), κατάφερε με διάφορα τερτίπια - και σε συνεργασία με τους υπεύθυνους του ξενοδοχείου - να παραπλανήσει τους εργαζόμενους, αλλά και τους μικρομετόχους, οι οποίοι τελικά δε συμμετείχαν στη συνέλευση. Τελικά η γενική συνέλευση συγκλήθηκε στο «Κάραβελ» και όχι στο ξενοδοχείο «Χίλτον», όπου και εκεί οι αρμόδιοι του ΟΤΕ για παραπλανητικούς λόγους είχαν φροντίσει να «κλείσουν» αίθουσα.

Είναι αξιοσημείωτο ότι στο «Κάραβελ» είχε απαγορευτεί χτες το πρωί η είσοδος στους μη ενοίκους, ενώ υπήρχε και αναρτημένη ανακοίνωση η οποία «πληροφορούσε» τους μετόχους του ΟΤΕ ότι η γενική συνέλευση δε διεξαγόταν στους χώρους του ξενοδοχείου. Ετσι οι συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι κατευθύνθηκαν προς το «Χίλτον», όπου βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ! Εκεί, βέβαια, διαπίστωσαν ότι δεν πραγματοποιείται η γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΤΕ.

Η διοίκηση του ΟΤΕ ανακοίνωσε ότι γενική συνέλευση πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με την πρόσκληση που δημοσιεύτηκε (σ.σ. στο «Κάραβελ») και με παρόντες το 50% των μετόχων, εγκρίθηκε η τροποποίηση άρθρων του Καταστατικού, που αφορούν το διοικητικό συμβούλιο (εκλογή, σύνθεση, θητεία, λειτουργία) και τον διευθύνοντα σύμβουλο. Επί της ουσίας, εκείνο που ενέκριναν οι μεγαλομέτοχοι του ΟΤΕ είναι η τυπική εκχώρηση του «μάνατζμεντ» στην ΝΤ και η προσαρμογή του καταστατικού στους αντεργατικούς σχεδιασμούς, που θα έχουν ως επακόλουθο ακόμα πιο άθλιες συνθήκες εργασίας και περαιτέρω μείωση του προσωπικού.

Οι μεγαλομέτοχοι ενέκριναν και το διορισμό του Λεω. Κορρέ, ως ανεξάρτητου μέλους του ΔΣ, στη θέση του Νικ. Στεφάνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ