Σάββατο 7 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΒΕ
Πάλη για διεύρυνση του αφορολόγητου

Σε συνέχιση του αγώνα για διεύρυνση του αφορολόγητου ορίου καλεί η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ. Στην ανακοίνωσή της επισημαίνει: «Η κυβέρνηση της ΝΔ αναγκάστηκε να πάρει πίσω το φορομπηχτικό μέτρο της κατάργησης του αφορολόγητου που η ίδια ψήφισε τον περασμένο Σεπτέμβρη. Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της μαζικής αγωνιστικής αντίδρασης των χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων που πήραν μέρος στους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, και που πρωτοστάτησε η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα».

Ωστόσο, η Συντονιστική, συνεπής με τον αγωνιστικό προσανατολισμό της, τονίζει: «το γεγονός ότι ένα άδικο και φορομπηχτικό μέτρο πάρθηκε πίσω (το πιθανότερο για ψηφοθηρικούς λόγους), δεν αλλάζει την ουσία της αντιλαϊκής φιλομονοπωλιακής πολιτικής και των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης που οδηγούν σε μαρασμό τις μικρές επιχειρήσεις».

Υπενθυμίζει επίσης ότι την ίδια στιγμή:

  • Αυξάνουν τους έμμεσους φόρους που για μία ακόμη φορά θα επιβαρύνουν τα λαϊκά στρώματα.
  • Μειώνουν τη φορολογία των επιχειρήσεων.
  • Εισπράττουν δισ. με το εκβιαστικό μέτρο της περαίωσης.
  • Χαρίζουν δισ. στις τράπεζες.

Η Επιτροπή Αγώνα καλεί «τα Σωματεία και τις Ομοσπονδίες, όλους τους αυτοαπασχολούμενους να συνεχίσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, για κατάκτηση αφορολόγητου στα 15.000 ευρώ ατομικό, και οικογενειακό 30.000 ευρώ, που αντιστοιχεί στο επίπεδο κάλυψης των στοιχειωδών αναγκών», σημειώνοντας ότι «για να επιτύχουμε τέτοιου είδους κατακτήσεις είναι αναγκαία η συστράτευση με τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους και αγρότες σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ