Σάββατο 14 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Θέλουν την ΠΓΔΜ ευρω-αμερικανικό προτεκτοράτο

Το ΚΚΕ καταψήφισε στο Ευρωκοινοβούλιο την έκθεση για την ΠΓΔΜ

Την επιτάχυνση της ένταξης της ΠΓΔΜ στην ΕΕ, ώστε από ΑμερικανοΝΑΤΟικό προτεκτοράτο να μετατραπεί σε Ευρω-ΑμερικανοΝΑΤΟικό και να προσαρτηθεί γρήγορα στην ΕΕ, παρακάμπτοντας τις ελληνικές θέσεις, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του KKΕ Θανάσης Παφίλης, με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, επαναλαμβάνοντας τη σταθερή θέση του ΚΚΕ κατά της ένταξης της ΠΓΔΜ και όλων των χωρών στην ιμπεριαλιστική ΕΕ.

Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του KKΕ, αιτιολογώντας την αρνητική ψήφο του Κόμματος στη σχετική Εκθεση, ανέφερε τα εξής:

«To KΚΕ καταψηφίζει το ψήφισμα για την ΠΓΔΜ. Εχει επανειλημμένα ταχτεί κατά της ένταξης της ΠΓΔΜ και άλλων χωρών στην ΕΕ για τους ίδιους λόγους που τάσσεται και κατά της ένταξης της Ελλάδας. Η θέση του επιβεβαιώνεται από τις συνέπειες που έχει σε όλους τους λαούς η πολιτική της ΕΕ που αποτελεί ιμπεριαλιστική ένωση για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου. Ιδιαίτερα για τα Βαλκάνια, είναι γνωστός ο εγκληματικός ρόλος της ΕΕ στη διάλυση και τον πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας.

Το ψήφισμα ζητά την επιτάχυνση της ένταξης της ΠΓΔΜ στην ΕΕ, ώστε από αμερικανοΝΑΤΟικό προτεκτοράτο να μετατραπεί σε ευρω-αμερικανοΝΑΤΟικό και να προσαρτηθεί γρήγορα στην ΕΕ. Σε αυτήν τη γενική γραμμή συμφωνούν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑ.Ο.Σ. και εστιάζουν τη «διαφωνία» τους στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και από αυτήν τη σκοπιά καταψηφίζουν την Εκθεση, η οποία είναι πραγματικά αρνητική για τις ελληνικές θέσεις, αφού ζητάει να μην αποτελούν αυτές εμπόδιο στην ένταξη της ΠΓΔΜ στην ΕΕ.

Το ΚΚΕ καταψήφιζε και καταψηφίζει όλες τις σχετικές εκθέσεις, γιατί θεωρεί ότι και το θέμα της ονομασίας εντάσσεται στις γενικότερες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στα Βαλκάνια, στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και στην πολιτική του «διαίρει και βασίλευε» που ακολουθούν. Γι' αυτό και πάντα και τώρα προβάλλει σταθερά τις θέσεις του απαραβίαστου και της ασφάλειας των συνόρων, της μη ύπαρξης αλυτρωτικών και άλλων διεκδικήσεων. Μακεδονική εθνική μειονότητα δεν υπάρχει. Το όνομα Μακεδονία έχει αυστηρά γεωγραφικό προσδιορισμό. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑ.Ο.Σ., στη λογική του ευρωμονόδρομου, κρύβουν από τους λαούς των Βαλκανίων την πολιτική σκοπιμοτήτων της ΕΕ που αντιμετωπίζει τις μειονότητες με βάση τα δικά της συμφέροντα, καθώς επίσης και την ιδέα του «αυτοπροσδιορισμού».

Το ΚΚΕ υποστηρίζει τον ενιαίο αντιιμπεριαλιστικό αγώνα των λαών των Βαλκανίων και τη σύγκρουση με την πολιτική ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ