Σάββατο 14 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Να μην περάσει ο αντικομμουνισμός

Τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα έχουν πυκνώσει οι προσπάθειες ο αντικομμουνισμός, η παραχάραξη της Ιστορίας και η εξίσωση του κομμουνισμού με το ναζισμό να γίνουν η κύρια αιχμή του δόρατος της επιθετικότητας της αστικής προπαγάνδας, από νεοφιλελεύθερους και χριστιανοδημοκράτες, εθνικιστές μέχρι σοσιαλδημοκράτες και «πράσινους». Τελευταίος κρίκος της μακράς αντικομμουνιστικής αλυσίδας είναι η δραστηριότητα που θέλει να αναπτύξει η τωρινή τσέχικη προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ξεκινώντας στις 18 του Μάρτη με το βαρύγδουπο τίτλο «Ευρωπαϊκή συνείδηση και εγκλήματα του ολοκληρωτικού κομμουνισμού», ενώ θα ακολουθήσει τον Απρίλη άλλη ανάλογου τύπου εκδήλωση, που θα εξηγεί και τους τρόπους ανατροπής του σοσιαλισμού.

Η σημερινή αντικομμουνιστική υστερία έρχεται να «πατήσει» σε βήματα που έχουν ξεκινήσει στα τέλη του 2005 με αρχές του 2006, όταν βγήκε στο φως το αντικομμουνιστικό μνημόνιο του Συμβουλίου της Ευρώπης, ένα κείμενο που, από την κατακραυγή που ξεσήκωσε τόσο στην Ελλάδα όσο και σε διεθνές επίπεδο, «πάγωσε». Το Φλεβάρη του 2006 τροπολογίες του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ν. Σηφουνάκη και της ΝΔ Στ. Λαμπρινίδη, επίσης εξίσωναν το ναζισμό με το «σταλινισμό» και έμμεσα τα σοσιαλιστικά καθεστώτα με τις χουντοφασιστικές δικτατορίες της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Ελλάδας. Το Μάρτη του 2008, οι ευρωβουλευτές της «σοσιαλιστικής» ευρωομάδας ζητούσαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να «σκύψει» στα «εγκλήματα γενοκτονίας, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου που διεπράχθησαν από τα ολοκληρωτικά καθεστώτα», και συγκεκριμένα απ' το «ναζιστικό και το σταλινικό»! Στις 3 του Ιούνη του ίδιου χρόνου καταλήχθηκε στην Πράγα από ένα συνονθύλευμα αντικομμουνιστών η λεγόμενη Διακήρυξη της Πράγας. Τον Αύγουστο του 2008, ήρθε πρόταση από ευρωβουλευτές από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, το Σοσιαλιστικό, τους Φιλελεύθερους, την «Ενωση για την Ευρώπη των Λαών», με τη στήριξη 409 ευρωβουλευτών, που ζητούσαν να καθιερωθεί η 23η Αυγούστου ως «Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα των Εγκλημάτων του Σταλινισμού και του Ναζισμού»! Τώρα θέλουν να προχωρήσουν και ακόμα περαιτέρω στη θεσμοποίηση του αντικομμουνισμού και στην ανιστόρητη εξίσωση του κομμουνισμού με το φασισμό.

Ποιος είναι ο στόχος τους; Χτυπώντας το σοσιαλισμό που γνωρίσαμε και ιδιαίτερα την πρώτη φάση της οικοδόμησής του - που στην ηγεσία ήταν ο Στάλιν, την περίοδο που υπήρχε αλματώδης ανάπτυξη και ταυτόχρονα ανακόπηκε το φασιστικό τέρας, δηλαδή ο καπιταλισμός στην πιο αντιδραστική του μορφή - να χτυπήσουν τη μόνη προοπτική των λαών απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό, τη μόνη προοπτική για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες. Οι αστοί και οπορτουνιστές της Ευρώπης τολμάνε να εξισώνουν το σοσιαλισμό, που έδωσε πάνω από 20 εκατομμύρια νεκρούς Σοβιετικούς για τη συντριβή του ναζισμού, με το φασισμό, που όλοι οι καπιταλιστές της Γης έσπρωξαν να επιτεθεί στο πρώτο εργατολαϊκό κράτος, την ΕΣΣΔ. Αυτό θέλουν να σβήσουν από τη μνήμη των λαών. Κυρίως απευθύνονται στις νέες γενιές προσπαθώντας να τις χειραγωγήσουν και με τον αντικομμουνισμό και με την αναθεώρηση της Ιστορίας. Στόχος το χτύπημα του λαϊκού κινήματος, της πάλης για το σοσιαλισμό, δηλαδή το «φρενάρισμα» της κοινωνικής εξέλιξης προς την κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση. Για να διαιωνίζεται το σύστημα της βαρβαρότητας. Γι' αυτό και είναι υπόθεση πλατιάς λαϊκής δράσης, κάθε προοδευτικού ανθρώπου, να μην περάσει αυτή η επιδίωξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ