Πέμπτη 19 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρεμποδίζουν τις μαζικές - αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις οι γαλλικές Αρχές

Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη,μ προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Την παρεμπόδιση με κάθε μέσο των μαζικών διαδηλώσεων που προγραμματίζονται από αντιιμπεριαλιστικές φιλειρηνικές δυνάμεις και φορείς ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, που θα πραγματοποιηθεί στις 3 - 4 Απρίλη στο Στρασβούργο κατήγγειλε με Ερώτησή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του KKE Θανάσης Παφίλης.

Οι γαλλικές Αρχές γιορτάζουν την επανένταξη της Γαλλίας στο στρατιωτικό σκέλος του NATO, του ιμπεριαλιστικού επιθετικού αυτού οργανισμού που είναι ταυτισμένος με πολέμους και δολοφονικές στρατιωτικές επεμβάσεις, με χούντες και τρομοκρατία, μετατρέποντας το κέντρο του Στρασβούργου σε απαγορευμένη ζώνη.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην Ερώτησή του ο Θ. Παφίλης «δεκάδες μαζικές αντιιμπεριαλιστικές και φιλειρηνικές Οργανώσεις από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες συντονίζονται, προκειμένου να διαδηλώσουν κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του NATO στο Στρασβούργο στις 3 και 4 Απρίλη για την ειρήνη ενάντια στη στρατιωτικοποίηση της Ευρώπης και τη ΝΑΤΟική προπαγάνδα - θέατρο για τα 60χρονα».

Σημειώνει δε ότι «οι γαλλικές Αρχές παρεμποδίζουν με κάθε τρόπο την ομαλή διεξαγωγή αυτών των διαδηλώσεων: Σκοπεύουν να μετατρέψουν το κέντρο του Στρασβούργου σε απαγορευμένη ζώνη και να οδηγήσουν τους διαδηλωτές και τις πορείες σε έρημες περιοχές έξω από την πόλη. Ενεργοποιούν τη δυνατότητα που τους δίνεται από τη Συνθήκη του Σένγκεν να παρεμποδίσουν την ελεύθερη κυκλοφορία, προκειμένου να εμποδίσουν διαδηλωτές από άλλες χώρες εκτός Γαλλίας ακόμα και να πλησιάσουν το Στρασβούργο. Κινητοποιούν σημαντικές δυνάμεις στρατού και αστυνομίας για την αντιμετώπιση των διαδηλωτών».

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι «τα μέτρα αυτά παραβιάζουν βάναυσα την ελευθερία έκφρασης, τα βασικά δημοκρατικά δικαιώματα και το δικαίωμα του αντιιμπεριαλιστικού και φιλειρηνικού κινήματος να διαδηλώσει την αντίθεσή του στη Σύνοδο Κορυφής και στο ίδιο το NATO» και καλεί την Επιτροπή να απαντήσει, αν συμφωνεί με αυτά τα μέτρα, αν γνωρίζει την ύπαρξη, και ποιων, άλλων μέτρων "προστασίας" της Συνόδου, αν υπήρξε συντονισμός των αστυνομικών ή άλλων διωκτικών και κατασταλτικών μηχανισμών των κρατών - μελών της ΕΕ ή/και τρίτων χωρών και ποια η συμμετοχή της Επιτροπής και των υπηρεσιών της ή άλλων κοινοτικών οργάνων στο σχεδιασμό και την εφαρμογή αυτών των μέτρων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ