Πέμπτη 19 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ - ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Συνάντηση υπουργών Εξωτερικών

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.--

Η διμερής συνεργασία κυρίως στον εμπορικό και ενεργειακό τομέα ήταν το αντικείμενο της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο με τον κολομβιανό ομόλογό του, Χάιμε Μπερμούδες.

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας έγινε παρουσία πολυπληθών αντιπροσωπειών των δύο χωρών και τέθηκαν ζητήματα συνεργασίας και συντονισμού όσον αφορά τις διμερείς εμπορικές σχέσεις, την ανάπτυξη της γεωργίας και το εμπόριο τροφίμων. Η συνάντηση γίνεται σε μια «δύσκολη στιγμή», καθώς η Βενεζουέλα έχει προχωρήσει στην ενίσχυση του ελέγχου των συνόρων με την Κολομβία μετά τις δηλώσεις του υπουργού Αμύνης Χ.Μ. Σάντος, όπου νομιμοποίησε την επέμβαση στο Εκουαδόρ. Ενας ακόμη παράγοντας όξυνσης των σχέσεων των δύο χωρών που άπτεται άμεσα των θεμάτων της ατζέντας των δύο ΥΠΕΞ είναι η πρακτική των βιομηχανιών τροφίμων που λαθραία προωθούν την παραγωγή τους στην Κολομβία και δεν τη διαθέτουν στην εγχώρια αγορά, με στόχο να προκαλέσουν τεχνητή έλλειψη τροφίμων και να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση του Προέδρου Ούγο Τσάβες.

Οι Ενοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις της Κολομβίας - FARC απελευθέρωσαν μονομερώς και για λόγους υγείας, τον Σουηδό υπήκοο Ερικ Ρόλαντ Λάρσον, τον τελευταίο ξένο υπήκοο που ήταν αιχμάλωτος των FARC, δήλωσε εκπρόσωπος των υπηρεσιών πληροφοριών της Κολομβίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ