Πέμπτη 19 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Με αφορμή τις εκλογές

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι επιθέσεις των αμερικανοΝΑΤΟικών κατοχικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, εκπρόσωποι των οποίων ανακοίνωσαν ότι σε επιχειρήσεις των τελευταίων τριών ημερών, περίπου 27 φερόμενοι ως «ισλαμιστές αντάρτες» έχασαν τη ζωή τους στην επαρχία Καπίσα. Στην ανακοίνωση υποστηρίζεται ότι οι κατοχικές δυνάμεις, σε συνεργασία με τον απόλυτα ελεγχόμενο από αυτές αφγανικό στρατό, κατέλαβαν «σημεία κλειδιά».

Την ίδια στιγμή σχεδιάζεται η στρατηγική που θα ακολουθήσουν τόσο οι δυνάμεις κατοχής όσο και η εγκάθετη κυβέρνηση του προέδρου Χαμίντ Καρζάι μπροστά στις προεδρικές εκλογές του Αυγούστου. Οπως δήλωσε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γιααπ Ντε Χοοπ Σέφερ, με αφορμή τις προεδρικές εκλογές θα «χρειαστούν» επιπλέον τέσσερα τάγματα, περίπου 4.000 στρατιώτες, για να εγγυηθούν την ασφάλεια κατά τη διεξαγωγή των εκλογών στο Αφγανιστάν. Παράλληλα ο Χ. Καρζάι, ενόψει του προεκλογικού «παιχνιδιού», ισχυρίστηκε ότι θα αποφασίσει για το αν θα διεκδικήσει ξανά την προεδρία, αφού εκτιμήσει την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και τα όσα απαιτούνται για την ύπαρξη «πολιτικής σταθερότητας»...

Στο μεταξύ νέα επίθεση με βόμβα εναντίον φορτηγού που μετέφερε μηχάνημα εκσκαφής για λογαριασμό των ΝΑΤΟικών δυνάμεων προς το Αφγανιστάν πραγματοποιήθηκε στα σύνορα με το Πακιστάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ