Πέμπτη 19 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΟΥΔΑΝ
Καταγγέλλει επεμβάσεις

ΧΑΡΤΟΥΜ.-- Ο Σουδανός Πρόεδρος Ομάρ αλ Μπασίρ μετέβη χτες για δεύτερη φορά - μέσα σε λίγες βδομάδες - στο Νταρφούρ, κατακεραυνώνοντας τις προσπάθειες της Δύσης για επεμβάσεις στα εσωτερικά του Σουδάν με αφορμή την κατάσταση στη συγκεκριμένη δυτική επαρχία.

«Η Δύση θέλει να δημιουργήσει ένα Ιράκ στη χώρα μας», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ξένες δυνάμεις επιχειρούν τη δημιουργία χάους στο Σουδάν και την απόσχιση του Νταρφούρ. «Ο Πρόεδρος του Σουδάν δεν εκλέγεται στην Αμερική ή στη Βρετανία αλλά στη χώρα μας», συμπλήρωσε, καλώντας όλες τις ανταρτικές οργανώσεις που δρουν στο Νταρφούρ να καταθέσουν τα όπλα και να παλέψουν για την ανάπτυξη και την ευημερία της χώρας, που, όπως ισχυρίστηκε, «έχει ήδη αρχίσει».

Το ίδιο 24ωρο, ο Σουδανός πρέσβης στον ΟΗΕ εξέφρασε την ετοιμότητα και την προθυμία του Χαρτούμ να συμμετάσχει σε «εποικοδομητικές συνομιλίες» με το νέο ειδικό απεσταλμένο που διόρισε χτες ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα για το Σουδάν. Πρόκειται για τον ε.α. πτέραρχο Τζ. Σκοτ Γκράτιον που γεννήθηκε στη ΛΔ Κονγκό από ιεραπόστολους γονείς και είχε συνοδεύσει τον Πρόεδρο Ομπάμα σε ταξίδια του στην Αφρική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ