Πέμπτη 23 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Χρυσές δουλειές στον τομέα Υγείας

Τη συστηματική εκχώρηση απ' τις κυβερνήσεις του δικομματισμού του τομέα της Υγείας - και ιδιαίτερα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) - εκφράζει η επέκταση της INTERAMERICAN, στον τομέα Υγείας, στη Μεσσηνία και τη Ζάκυνθο. Οπως ανακοίνωσε χτες η εταιρεία, στα πλαίσια του προγράμματος «Medisystem», προχώρησε στη σύναψη συμφωνίας συνεργασίας με 15 ιατρούς και 3 διαγνωστικά κέντρα στην Καλαμάτα και με 9 ιατρούς και 2 διαγνωστικά κέντρα στη Ζάκυνθο, «με στόχο - όπως αναφέρει - να καλύψει τις τοπικές ανάγκες πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας για κάθε ασφαλισμένο της με πρόγραμμα "Medisystem"».

Αποδεικνύεται δηλαδή ότι η συνεχής απεμπόληση από το κράτος της παροχής υπηρεσιών της ΠΦΥ, η υποβάθμιση και εμπορευματοποίησή τους έρχονται να καλυφθούν απ' την επιχειρηματική δραστηριότητα, που επιβάλλει σκληρά χαράτσια στα ασφάλιστρα. Χαρακτηριστικό της γιγάντωσης του ιδιωτικού τομέα είναι ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση, στο πλαίσιο του «Medisystem», διαθέτει δίκτυο σε 51 πόλεις της Ελλάδας με 1.104 συνολικά συνεργαζόμενους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, εκ των οποίων 477 στην Αττική και 187 συμβεβλημένα διαγνωστικά κέντρα (τα 45 βρίσκονται στην Αττική). Ακόμα η INTERAMERICAN συνεργάζεται με την «Αθηναϊκή», κλινική του Ομίλου, την «Ευρωκλινική Αθηνών», την «Ευρωκλινική Παίδων» και το «Metropolitan», ενώ στη Θεσσαλονίκη με τις τρεις κλινικές «Euromedica» (Γενική, Κεντρική και Κυανός Σταυρός).

Αυτό το μεγαθήριο - ένα από τα πολλά που δραστηριοποιούνται στο χώρο - χρυσοπληρώνουν οι εργαζόμενοι στην ώρα της ανάγκης, ξέροντας πως τα δημόσιας ιδιοκτησίας νοσοκομεία όχι μόνο δεν είναι σε θέση να προσφέρουν τις αναγκαίες υπηρεσίες έγκαιρα και με επάρκεια, αλλά επιπλέον μετατρέπονται και τα ίδια ολοένα και περισσότερο σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, στο πλαίσιο της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που γιγαντώνει τον τομέα της ιδιωτικής Υγείας. Συμπέρασμα: Καμιά γραμμή πάλης πίσω από το σύνθημα «κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στον τομέα της Υγείας, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους» δεν μπορεί να απαντήσει σήμερα στις πραγματικές λαϊκές ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ