Τρίτη 5 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Να τους χαίρονται τέτοιους «συνδικαλιστές»...

«

Στο χώρο της ναυτιλίας, ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς έχει εκφυλιστεί στα γρανάζια της συμβιβαστικής τακτικής της ΠΝΟ, η οποία έχει εκχωρήσει τον εορτασμό με τη μορφή της απεργίας στα προεδρεία ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, τα οποία προσπαθούν (ανεπιτυχώς), να μονοπωλήσουν το περιεχόμενο και το χαρακτήρα της Πρωτομαγιάς». Το απόσπασμα αυτό περιέχεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), στις 27 Απρίλη, δηλαδή 3 μέρες πριν την 1η Μάη. Πρόεδρος της Ενωσης Ναυτών είναι ο Αν. Νταλακογιώργος, γνωστό στέλεχος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος και η ομάδα του είναι «κλασικοί» απεργοσπάστες στα καράβια, ακόμα και στις κορυφαίες απεργίες της Πρωτομαγιάς.

Ολος ο καημός του προεδρείου της ΠΕΝΕΝ είναι ότι οι ταξικές ναυτεργατικές δυνάμεις αποκαλύπτουν και αντιπαλεύουν τη συμβιβασμένη στρατηγική της ΠΝΟ και μαζί όσους τη στηρίζουν, ανάμεσά τους και οι δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στους ναυτεργάτες. Ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ «βάζει χέρι» στους συνδαιτυμόνες τους στην ΠΝΟ, επειδή δεν μπορούν να χτυπήσουν αποτελεσματικά τα ταξικά συνδικάτα, όπως επιβάλλει η φιλοεφοπλιστική γραμμή που από κοινού υπηρετούν. Κι επειδή ο ίδιος θέλει να παίξει ικανοποιητικά το ρόλο που του ανέθεσαν, αποφάσισε την τελευταία ώρα να κηρύξει απεργία για την 1η του Μάη μετά από χρόνια!

Μάταιος ο κόπος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ να ρίξει στάχτη στα μάτια των ναυτεργατών. Οι φιλοεφοπλιστικές περγαμηνές του, άλλωστε, έχουν τη σφραγίδα του ίδιου του ΥΕΝ. Το οποίο, διά του τότε αρμόδιου υπουργού Γ. Βουλγαράκη, έλεγε στις 12 Ιούνη του 2008 ότι για τη νέα Εγκριτική Πράξη στο κρουαζιερόπλοιο «ORIENT QUEEN», του ομίλου ΛΟΥΗΣ - δηλαδή το διωγμό δεκάδων Ελλήνων ναυτεργατών από την οργανική σύνθεση του κρουαζιερόπλοιου, επειδή είχαν συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα - «είχε τη σύμφωνη γνώμη των διοικήσεων των ναυτεργατικών σωματείων Ναυτών, Θαλαμηπόλων, Μαγείρων». Να τους χαίρονται το ΥΕΝ και οι εφοπλιστές τους συνεργάτες τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ