Τρίτη 5 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ
Επίθεση εφ'' όλης της ύλης στους ναυτεργάτες

Εκτός από τις οργανικές συνθέσεις και τα ασφαλιστικά δικαιώματα, τώρα μπαίνει στο στόχαστρο και περιουσία - φιλέτο του ΝΑΤ

Γενικευμένη επίθεση σε όλα τα «μέτωπα» δέχεται ο κλάδος των ναυτεργατών από το εφοπλιστικό κεφάλαιο, με όχημα την αντιναυτεργατική, αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, στην οποία συμπράττουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, η υποταγμένη πλειοψηφία στην ΠΝΟ. Στη «μαύρη» συμμαχία εντάχθηκαν και οι δημοτικές αρχές των Δήμων Αθηναίων και Μελισσίων, που, σε συμπαιγνία με το ΝΑΤ, έχουν βάλει στο μάτι περιουσιακά στοιχεία των ναυτεργατών.

Χτες το πρωί, οι εφοπλιστές των μεσογειακών - τουριστικών πλοίων, στη διάρκεια της διαπραγματευτικής συνάντησης για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αξίωσαν προκλητικά, η ΣΣΕ να είναι διετής με μηδενικές αυξήσεις! Ζήτησαν ακόμα την απαλλαγή τους από τις ασφαλιστικές εισφορές στο ΝΑΤ και σε ό,τι αφορά τις οργανικές συνθέσεις, οι ναυτεργάτες με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα να μειωθούν δραστικά, τόσο ώστε να καλύπτουν μόνο τη σύνθεση ασφαλείας (safety manning)!

Λίγη ώρα αργότερα, στη διάρκεια της συνεδρίασης της διοίκησης του ΝΑΤ, εκδηλώθηκε μία ακόμα μεγάλη πρόκληση. Η λεηλασία της περιουσίας των ναυτεργατών και συγκεκριμένα του Ναυτικού Ιδρύματος Εμπορικού Ναυτικού (ΝΙΕΝ) στα Μελίσσια και του κτιρίου του ΝΑΤ στην οδό Βερανζέρου στην Αθήνα.

Θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν οι επιστολές του δημάρχου Μελισσίων Μανώλη Γραφάκου, εκλεγμένου με το κοινό ψηφοδέλτιο των ΝΔ - ΣΥΝ, με τις οποίες αξιώνει την αλλαγή χρήσης του χώρου του ναυτικού νοσοκομείου με προφανή στόχο την εμπορική του εκμετάλλευση. Οπως και η επιστολή του δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη για αγορά του κτιρίου στην οδό Βερανζέρου, με τον ίδιο στόχο. Να σημειωθεί ότι με τους σχεδιασμούς των δημοτικών αρχών συμφωνούν και οι δημοτικές κινήσεις του ΠΑΣΟΚ. Αλλωστε, χτες, στη συνεδρίαση της διοίκησης του ΝΑΤ ήταν παρόντες από τις δημοτικές αρχές εκπρόσωποι των συνδυασμών ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου των ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, οι εκπρόσωποι των ταξικών δυνάμεων, στη συνεδρίαση του ΝΑΤ, «επαναδιατύπωσαν την θέση τους που είναι: "Κάτω τα βρωμερά σας χέρια" από την περιουσία των ναυτεργατών. Απαίτησαν το ΝΙΕΝ στα Μελίσσια να λειτουργήσει ως πανεπιστημιακή κλινική, κλάδος για την πρόληψη και αντιμετώπιση των επαγγελματικών ασθενειών των ναυτεργατών, των οικογενειών τους, των εργαζομένων, με τη συμμετοχή και σύμπραξη των άλλων δημόσιων ταμείων Κοινωνικής Ασφάλισης». Τα θέματα που αφορούσαν τα περιουσιακά στοιχεία του ΝΑΤ αναβλήθηκαν αυτή τη φορά, όμως το πρόβλημα παραμένει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ