Παρασκευή 8 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΟΥΛΗ
Η ΝΔ ψήφισε το φορονομοσχέδιο

Με ονομαστική ψηφοφορία για το άρθρο 36 που αφορά τις προμήθειες των νοσοκομείων, ολοκληρώθηκε χτες στη Βουλή, η συζήτηση του νομοσχεδίου - «σκούπα» του υπουργείου Οικονομίας. Υπενθυμίζουμε ότι με το άρθρο νομιμοποιούνται πρακτικά προμήθειες παρελθόντων ετών και έχει καταψηφιστεί από το ΚΚΕ. Υπέρ του άρθρου ψήφισαν 151 βουλευτές κατά 131 σε σύνολο 282 παρόντων. Επίσης, χτες, συζητήθηκαν και οι τροπολογίες του νομοσχεδίου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής αναφέρθηκε - μεταξύ άλλων - στα μέτρα που αφορούν την οικοδομική δραστηριότητα και συγκεκριμένα τη ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία το ποσοστό των τόκων του δανείου που εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα για την πρώτη κατοικία αυξάνονται από το 20% στο 40%.

«Αυτή τη διάταξη, όπως την έχετε διατυπωμένη, διατηρήστε την για τη δεύτερη κατοικία», είπε ο Νίκος Γκατζής «για την πρώτη κατοικία ζητάμε να αφαιρεθεί το 100% των τόκων. Αν θέλετε πραγματικά να έχετε μία κλιμάκωση ενίσχυσης αυτών που αγοράζουν πρώτη κατοικία, δηλαδή για τα φτωχά λαϊκά στρώματα που θέλουν να βάλουν ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους, δώστε αυτήν που ίσχυε και που ήρθατε εσείς και το κάνατε στο 20%». Συνολικά, πάντως, σχολίασε ότι «πιστεύουμε ότι αυτά τα μέτρα, αλλά και άλλα αν πάρετε θα είναι δώρον - άδωρον. Γιατί; Διότι, όταν όσοι εργάζονταν όλο αυτό το προηγούμενο διάστημα πήραν δάνεια και σήμερα είναι άνεργοι και δεν μπορούν τελικά να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, δε θα χάσουν μόνο το σπίτι, αλλά θα χάσουν και τα λεφτά που μια ζωή επένδυσαν σε αυτήν την αγορά της πρώτης κατοικίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ