Παρασκευή 8 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΤΕ
Καθαρά κέρδη τριμήνου +89%!

Καθαρά κέρδη 266,7 εκατ. ευρώ κατέγραψε ο ΟΤΕ το πρώτο 3μηνο του 2009, παρουσιάζοντας αύξηση 89% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2008.

Σύμφωνα με τα επίσημα οικονομικά αποτελέσματα, που ανακοινώθηκαν χτες, συνολικά για τον όμιλο ΟΤΕ το πρώτο 3μηνο του 2009:

  • Ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στο 1,454 δισ. ευρώ, καταγράφοντας μείωση 5,4%, σε σύγκριση με το πρώτο 3μηνο του 2008, που ήταν 1,537 δισ. ευρώ.
  • Τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 442,8 εκατ. ευρώ, έναντι 239,5 εκατ. ευρώ το 2008 (αύξηση 84,9%).

Τα κέρδη του ΟΤΕ, σε μεγάλο βαθμό, προέρχονται από τη δραστική μείωση του προσωπικού, την εντατικοποίηση της εργασίας, αλλά και την πρόσληψη πιο φθηνού εργατικού δυναμικού.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ, Π. Βουρλούμης, σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα, ανέφερε ότι ο Οργανισμός όχι μόνο δε βρέθηκε απροετοίμαστος στη γενική επιδείνωση του οικονομικού περιβάλλοντος, αλλά αντίθετα προχωρά με αποφασιστικότητα στην επιτάχυνση του μετασχηματισμού του, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι θέσεις στις αγορές που δραστηριοποιείται και να διατηρηθεί η αποδοτικότητά του. Ο Π. Βουρλούμης ουσιαστικά προανήγγειλε και αύξηση των τιμολογίων, λέγοντας ότι «λόγω υπερβολικής ρύθμισης, η τιμολογιακή μας πολιτική απέχει από αυτά που θα επιθυμούσαμε».

Η ουσία είναι ότι η κεντρική φιλοσοφία και βασική επιδίωξη στον ιδιωτικοποιημένο ΟΤΕ είναι τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά κέρδη. Και αυτή η προοπτική για τους εργαζόμενους σημαίνει λιγότερες θέσεις εργασίας, χειρότερες εργασιακές σχέσεις και μισθούς πείνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ