Παρασκευή 8 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΙΜΕΡΗ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ
Αξιώνουν περισσότερες αντιλαϊκές ανατροπές

Αμεση προώθηση των διαρθρωτικών αντιλαϊκών μέτρων, και, μάλιστα, με τη συναίνεση των εργαζομένων, αξιώνουν με μια φωνή οι πρόεδροι πέντε διμερών εμπορικών επιμελητηρίων που προωθούν τα συμφέροντα του εγχώριου και ξένου μεγάλου κεφαλαίου. Αυτό προκύπτει από τα όσα ανέφεραν στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσαν προχτές οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων: Ελληνοαμερικανικού, Ελληνοβρετανικού, Ελληνογαλλικού, Ελληνοϊταλικού και Ελληνογερμανικού, με θέμα «το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, σε αναζήτηση προοπτικής». Ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, χαρακτηρίζοντας «παυσίπονα μικρής διάρκειας» τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα, αξίωσε την προώθηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων με αιχμή του δόρατος το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό. Συμπλήρωσε, ακόμη, για να «χρυσώσει το χάπι» για τους εργαζόμενους, ότι είναι εναντίον των απολύσεων και ότι μέσα από την προώθηση των μέτρων που ζητούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, παραπέμποντας προφανώς στην βδομάδα δυο και τριών εργάσιμων ημερών και στις ακόμα πιο ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Πάντως, οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δεν απέκλεισαν ως πιθανότητα τις κοινωνικές αναταραχές λόγω της οικονομικής κρίσης, υποστηρίζοντας πάντως, απο τη δική τους σκοπιά, ότι «οι συνεχείς αναβολές στους εκσυγχρονισμούς και στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις έχουν διογκώσει τα προβλήματα που εν μέσω της διεθνούς κρίσης γίνονται εκρηκτικά».

Τα πέντε παραπάνω επιμελητήρια διοργανώνουν έξι διαφορετικές εκδηλώσεις, στις οποίες έχουν κληθεί να μιλήσουν εκπρόσωποι από τα δύο μεγάλα κόμματα και, κυρίως, πολιτικοί που έχουν διατελέσει υπουργοί Οικονομίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ