Τρίτη 12 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΣΦΗΝΕΣ
Βγες στην αντεπίθεση! Χρησιμοποίησε και την ψήφο σου!

Να μην κάτσουν στο σπίτι και μακριά από τις σχολές, ιδίως οι φοιτητές και οι σπουδαστές που έχουν αντιληφθεί τους ενόχους για τη σημερινή κατάσταση. Αυτό το κάλεσμα πρέπει να αντηχήσει και την τελευταία μέρα πριν να ανοίξουν οι κάλπες. Η αγανάκτησή τους δεν πρέπει να μην ακουστεί. Αντίθετα, να βρει έκφραση αντεπίθεσης και τιμωρίας στη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τις παρατάξεις τους, αλλά και στα υποστηρίγματά τους μέσα κι έξω από τις σχολές.

Πρέπει να ψυλλιαστούν οι φοιτητές και οι σπουδαστές για όλους εκείνους που τις τελευταίες μέρες τους έχουν δημιουργήσει μια αποστροφή για τις εκλογές. Κάνουν τη δουλειά τους! Εχουν σχέδιο! Ξέρουν σε ποιον απευθύνονται. Οταν αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορούν να κοροϊδέψουν αυτόν στον οποίο μιλούν και ότι είναι πιθανό να εκφραστεί εναντίον τους, αποκαλύπτουν το αποκρουστικό πρόσωπό τους. Κάνουν τα πάντα για να τον κρατήσουν μακριά, να τον αδρανοποιήσουν: Από το να παρενοχλούν με τηλέφωνα, να καθησυχάζουν υποβαθμίζοντας τη σημασία της ψήφου, μέχρι και να επιστρατεύουν απειλές και εκβιασμούς. Οι φοιτητές που τα «ζουν» όλα αυτά, μπροστά στις αυριανές εκλογές πρέπει να προβληματιστούν! Να μην αποφασίσουν την αποχή, να μην πέσουν στην παγίδα των παρατάξεων της ΕΕ και των βιομηχάνων!

Να ψηφίσουν την Πανσπουδαστική και να τους δώσουν χαστούκι! Είναι ψήφος που ξεχωρίζει! Δεν είναι ψήφος «μπαλάκι» ανάμεσα στη ΔΑΠ και στην ΠΑΣΠ, γιατί είναι η μόνη παράταξη που λέει ξεκάθαρα και χωρίς μισόλογα: «Είναι ίδιοι». Δεν είναι ψήφος στήριξης των διαλυτικών φαινομένων που έχουν επιφέρει στο φοιτητικό κίνημα και τους συλλόγους όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις. Η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ για χάρη των βιομηχάνων, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και τα ΕΑΑΚ στο όνομα των «διαδικασιών του κινήματος»! Δεν είναι ψήφος στήριξης του σάπιου πολιτικού συστήματος και των «θεσμών», δεν πηγαίνει σε θεσμολάγνους, υπερασπιστές της αστικής δημοκρατίας.

Είναι ψήφος που γράφει με κεφαλαία ΑΝΑΤΡΟΠΗ! Η εγγύησή της, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, δε χρειάζεται να επιδείξουν παράσημα αγωνιστικότητας και φερεγγυότητας. Ο κάθε νέος ξέρει ότι μπορεί να εμπιστευτεί τους κομμουνιστές, έστω κι αν δε συμφωνεί σε όλα. Αυτό που θα πονέσει όλους εκείνους που βάζουν στο στόχαστρο τη ζωή του, τα δικαιώματά του, τη ζωή της οικογένειάς του είναι η κόκκινη ψήφος. Είναι η μόνη ψήφος που μπορεί να κόψει δυνάμεις από όλους εκείνους που τις τελευταίες μέρες τάζουν, απειλούν και εκβιάζουν. Είναι ένα όπλο! Οι φοιτητές δεν πρέπει να το κρατήσουν σε αχρηστία, αλλά να το χρησιμοποιήσουν αύριο στις κάλπες!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ