Σάββατο 16 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΣ

ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ; «Το ΠΑΣΟΚ έχει να κερδίσει εκλογές εννέα χρόνια» (δήλωση του Μιχ. Χρυσοχοΐδη στην ΑΞΙΑ).

ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΚΟΛΠΟ: «Με τα ταμεία του κράτους αδειανά το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει μπλόκα εναντίον πολυτελών ΙΧ και αιφνιδιαστικούς φοροελέγχους. Και άλλοτε η Εφορία επιχείρησε γιουρούσια χωρίς αποτέλεσμα. Στην εποχή του Ιντερνετ η φοροδιαφυγή δεν πατάσσεται με γιουρούσια» (από το κύριο άρθρο στο ΒΗΜΑ).

Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΕ: «Τις προτάσεις του Συνασπισμού για την Παιδεία κατέθεσε χτες ο πρόεδρος του Συνασπισμού κ. Αλ. Τσίπρας στον πρόεδρο του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γ. Μπαμπινιώτη (...) Σε δηλώσεις του ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι υπάρχει εμπιστοσύνη προς τους πανεπιστημιακούς δασκάλους και τον ίδιο τον κ. Μπαμπινιώτη» (το θέμα στο ΒΗΜΑ).

ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Ο ΠΛΕΥΡΗΣ: «Από την ένταξή μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση η χώρα μας αναβαθμίστηκε (...) τα θέματα που αφορούν την απασχόληση θα κυριαρχήσουν από το Σεπτέμβρη και μετά στη χώρα μας και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κοινωνικές εντάσεις εξαιτίας της διαφαινόμενης μείωσης θέσεων εργασίας» (η Ν. Τζαβέλα στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: «Το Hellenic Postbank Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο έχει δημιουργήσει από το 2008 ένα νέο αμοιβαίο κεφάλαιο, το Ecology Global Equities, το οποίο επενδύει σε εταιρείες που επενδύουν σε ενεργειακές και περιβαλλοντικές δράσεις» (ο πρόεδρος του ΤΤ Α. Φιλιππίδης στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

ΤΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ: «Η φήμη της Ισπανίας ως της χώρας με τη μεγαλύτερη κατανάλωση ναρκωτικών στην Ευρώπη φαίνεται να επιβεβαιώνεται από επιστημονική έρευνα, σύμφωνα με την οποία στην ατμόσφαιρα της Μαδρίτης και της Βαρκελώνης εντοπίστηκαν τουλάχιστον πέντε είδη ναρκωτικών ουσιών και κυρίως κοκαΐνης» (το θέμα στα ΝΕΑ).

ΜΙΑ ΑΘΩΑ ΓΡΙΠΗ: «Κάθε φορά που ξεσπά μια παγκόσμια θανατηφόρα επιδημία όπως η γρίπη των πουλερικών ο ετήσιος τζίρος της ξεπερνά τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια. Και σε περιόδους "συναγερμού και επαγρύπνησης" όταν όλοι ζητούν το Tamiflu ο ημερήσιος τζίρος της μπορεί να φτάσει και τα 50 εκατομμύρια δολάρια (...) η εταιρεία του Ράμσφελντ (πρώην υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ) έχει λαμβάνειν από τα κέρδη των πωλήσεων (...) όταν ξέσπασε η γρίπη των πουλερικών ο κ. Ράμσφελντ έγινε κατά 1 εκατομμύριο δολάρια πλουσιότερος (...) κάτι παρόμοιο γίνεται και σήμερα» (το θέμα στην PRESS TIME).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ