Σάββατο 16 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Προκαλούν οι κεφαλαιοκράτες

Γρηγοριάδης Κώστας

Στο στόχαστρο ενώσεων συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου μπήκαν ακόμη και αυτά τα ψίχουλα της ελεημοσύνης που «έδωσε» για το 2009 η κυβέρνηση σε εργαζόμενους και συνταξιούχους του δημοσίου. Πρόκειται για την κυβερνητική πολιτική που εφαρμόζεται φέτος και που έρχεται να καθηλώσει όχι μόνον τα φετινά αλλά και να βάλει φρένο στα εισοδήματα και των επόμενων ετών.

Οι μεγαλορεντιέρηδες του χρηματοοικονομικού οίκου «Φιτς», που λυμαίνονται και θησαυρίζουν από το υπέρογκο κρατικό χρέος, κυκλοφόρησαν και νέα απανταχούσα λοιδορώντας την κυβέρνηση ΝΔ για ...υψηλές δαπάνες στους μισθούς και τις συντάξεις του δημοσίου. Ταυτόχρονα, ισχυρίζονται ότι αμφιβάλλουν για την ικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί τη δημοσιονομική κατάσταση, τη διαμόρφωση των ελλειμμάτων του κρατικού προϋπολογισμού κ.ο.κ. Πρόκειται δηλαδή για τη μόνιμη επωδό που προβάλλουν οι μερίδες της πλουτοκρατίας και που κινούνται στη ρότα των αξιώσεων που πρόσφατα χάραξε η Κομισιόν.

Είναι απόλυτα φανερό το γεγονός ότι όλα τα αντιλαϊκά σφυριά βαράνε στην κατεύθυνση λήψης και νέου αντιλαϊκού πακέτου μέτρων. Τόσο η κυβέρνηση όσο και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο καθένας από την πλευρά του και από κοινού στο πλαίσιο του ευρωμονόδρομου, έχουν στήσει πρόθυμα αυτιά και σε αυτές τις αξιώσεις. Με βάση και τις υποδείξεις από την ΕΕ το «πακέτο» είναι σχεδόν έτοιμο. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να το ξεφουρνίσει μετά τις ευρωεκλογές με την αύξηση των έμμεσων και άλλων φόρων που επιβαρύνουν το λαϊκό εισόδημα.

Από τη σκοπιά της υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων η απάντηση που προβάλλει είναι μία και μοναδική: Ανυπακοή στην ΕΕ - Ισχυρό ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ