Τρίτη 31 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΓΑ - ΕΠΟ - ΕΠΑΕ
Ο «πόλεμος» καλά κρατεί

Το παιχνίδι εντυπώσεων και οι κινήσεις τακτικής στα εξωαγωνιστικά του ποδοσφαίρου συνεχίζονται με αμείωτο βαθμό. Οι διοικούντες των ΕΠΑΕ-ΕΠΟ, όπως ήταν αναμενόμενο, στην αντίδρασή τους στο νομοσχέδιο απέσπασαν επιστολή-στήριξη από τη ΦΙΦΑ. Η παγκόσμια συνομοσπονδία τάσσεται στο πλευρό τους, επικαλούμενη την τετριμμένη «κρατική παρέμβαση» και για πολλοστή φορά επισείει το φόβητρο αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από τις διοργανώσεις της. Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι ο πρόεδρος της ΦΙΦΑ, Ζεπ Μπλάτερ, την ίδια τακτική (απειλή αποκλεισμού) απευθύνει και στη Βραζιλία. Γιατί; Η Δικαιοσύνη της χώρας διεξάγει εκτεταμένες έρευνες για διαφθορά στο ποδόσφαιρο... Ο κύριος Μπλάτερ, λοιπόν, υποστηρίζει πως «δε θ' ανεχθούμε ανακρίσεις και έρευνες που βάζουν σε κίνδυνο τη δική μας νομοθεσία»!...

Αντιδρώντας ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Φλωρίδης, δηλώνει ότι «η εφαρμογή των νόμων που ψηφίζει η ελληνική Βουλή δεν είναι διαπραγματεύσιμη με κανέναν». Από την πλευρά της η αντιπολίτευση στην ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση, όπου, μεταξύ άλλων, κατηγορεί τη διοίκηση της Ομοσπονδίας για «δουλοπρεπή στάση» και «ψευδή ενημέρωση». Παραθέτει μια σειρά ανάλογων γεγονότων, μ' αυτά που καταγράφονται τώρα ως εξωθεσμική παρέμβαση, τα οποία αντίκεινται στο «γράμμα του νόμου» της ΦΙΦΑ αλλά οι νυν διοικούντες δεν κατήγγειλαν (επειδή είχαν συμφωνήσει). Και καταλήγουν αναφέροντας ότι «ο έλεγχος της νομιμότητας του δικαιώματος συμμετοχής ή όχι οποιουδήποτε στους αθλητικούς φορείς της χώρας μας ανήκει στην αρμοδιότητα των θεσμοθετημένων οργάνων της πολιτείας και δεν έχει εκχωρηθεί σε κανέναν άλλο».

Στο μεταξύ, η χτεσινή ΓΣ της ΕΠΑΕ ουσιαστικά αποτέλεσε μια ευκαιρία για επίδειξη δύναμης αλλά και αποστολή μηνυμάτων προς... κάθε ενδιαφερόμενο, από τον Σ. Κόκκαλη. Βέβαια, με αρκετά διπλωματικό τρόπο. Δηλαδή, χωρίς να οξύνει και να προκαλεί, θέτοντας έτσι σε προσωρινό κίνδυνο όσα διεκδικούν οι επιχειρηματίες παράγοντες. Παραιτήθηκε από την 5μελή επιτροπή που συνδιαλεγόταν με τον υφυπουργό και πέτυχε την κατάργησή της. Πλέον οι επιχειρηματίες αναθέτουν σε νομικούς τη σύνταξη του απαντητικού πλαισίου που έχει ζητήσει η ΓΓΑ. Θα παρουσιαστεί σε νέα ΓΣ (μετά από 15 μέρες) και στη συνέχεια θα σταλεί στον υφυπουργό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αυτόφωρο για Μητρόπουλο(2001-05-09 00:00:00.0)
Γαϊτανάκι συμφερόντων(2001-04-26 00:00:00.0)
«Πάμε... ταμείο μέσω Θέμιδας»(2000-11-09 00:00:00.0)
Καραμπόλα αντιδράσεων(2000-10-13 00:00:00.0)
Επεισοδιακή συνεδρίαση(1996-05-30 00:00:00.0)
Απέρριψε τη νότα της ΦΙΦΑ(1996-03-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ