Τρίτη 31 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
Πολιτικό καθήκον η συμπαράσταση στον παλαιστινιακό λαό

Συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, μετά την επιστροφή της αντιπροσωπείας του Κόμματος  από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη

Εικόνες από την «κατεχόμενη Παλαιστίνη», από το σκληρό και άνισο αγώνα του παλαιστινιακού λαού, μετέφερε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στο πολυπληθές κοινό, που παρακολούθησε τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε για την επίσκεψή της στη Μέση Ανατολή. Με «κομμένη την ανάσα», το ακροατήριο άκουσε για την τραγική πραγματικότητα που βιώνουν οι Παλαιστίνιοι, όπως την «είδε» η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ που βρέθηκε για λίγες μέρες κοντά τους, ενώ εμβρόντητοι έμειναν όσοι στο τέλος της συνέντευξης παρακολούθησαν την προβολή βίντεο με μερικές μόνο από τις φρικαλεότητες που διαπράττει ο ισραηλινός στρατός σε βάρος άοπλων και χωρίς διακρίσεις, για το αν αυτοί είναι παιδιά ή γυναίκες.

«Εμείς πιστεύουμε σαν κόμμα, ότι το να σταθεί κανείς στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού σήμερα, δεν είναι μόνο ζήτημα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης. Είναι πολιτικό καθήκον. Είναι ζήτημα παγκόσμιας πολιτικής σημασίας», τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, ενώ λίγο αργότερα ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα Αμπντάλα Αμπντάλα, που παραβρέθηκε στη συνέντευξη, θα δηλώσει πως, πέρα από οποιαδήποτε άλλη βοήθεια, «περισσότερο από τα φάρμακα και τα άλλα υλικά, αυτό που έχουμε ανάγκη είναι η φωνή σας, η αλληλεγγύη σας με τον αγώνα του λαού μας».

Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες της Αλέκας Παπαρήγα προκάλεσαν πίκρα, αλλά κυρίως οργή και αγανάκτηση σε όσους παρακολούθησαν τη συνέντευξή της, όπως αυτή: Κάθε Παλαιστίνιος έχει δικαίωμα σε 50 κυβικά νερό το χρόνο! Κάθε έποικος (σ.σ. Ισραηλινός) 1.450 κυβικά νερό το χρόνο!

Αλλά και μία ακόμα, η εικόνα του παιδιού που πέφτει νεκρό από τις σφαίρες στρατιωτών, παρά την προσπάθεια του πατέρα του να το προστατεύσει, έκανε τον γύρο του κόσμου, κανείς, όμως, δεν έμαθε πως νεκροί είναι πια και οι νοσοκόμοι του ασθενοφόρου που επιχείρησαν να μεταφέρουν το παιδί στο νοσοκομείο!

Δεν ήταν, όμως, οι μοναδικές «εικόνες», που έφερε από την Παλαιστίνη η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ. Εφερε και εικόνες ειρηνικής συμβίωσης των δύο λαών, που ενισχύουν την πεποίθηση που εξέφρασε η Αλέκα Παπαρήγα πως «οι δυο λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους και μπορούν να ζουν σαν δύο κράτη γειτονικά, απόλυτα ειρηνικά».

Απαραίτητη προϋπόθεση, όμως, για την ειρηνική τους συμβίωση είναι η λύση του Παλαιστινιακού. Στην κατεύθυνση αυτή, η Αλέκα Παπαρήγα κάλεσε στην ανάπτυξη «ευρύτερης συσπείρωσης και συμπαράστασης στην Ελλάδα. Διεθνής συσπείρωση και συμπαράταξη για να σταματήσει αυτό το μακελειό. Είναι κλειδί για την ειρήνη. Η Ιντιφάντα δεν μπορεί να σταματήσει, αν ο παλαιστινιακός λαός δεν αποκτήσει την πραγματική του ανεξαρτησία, το δικό του κράτος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ