Τρίτη 31 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα με όποιο τίμημα»!

Ο χαιρετισμός του πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα Αμπντάλα Αμπντάλα

Από το χαιρετισμό του Αμπντάλα Αμπντάλα
Από το χαιρετισμό του Αμπντάλα Αμπντάλα
Την πίστη των Παλαιστινίων στο δίκιο του αγώνα τους, ενός αγώνα που είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν ως τη δικαίωσή του, με όποιο τίμημα, μετέφερε ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα Αμπντάλα Αμπντάλα.

Χαιρετίζοντας στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, σημείωσε:

«Αγαπητή συντρόφισσα, αγαπητοί σύντροφοι, κυρίες και κύριοι, είναι μεγάλη τιμή να σας συναντώ μετά την επιστροφή σας από την Παλαιστίνη. Είστε η πρώτη επικεφαλής ελληνικού κόμματος πού επισκέπτεται τα παλαιστινιακά εδάφη μετά την εξέγερση που ξεκίνησε στις 28 του Σεπτέμβρη.

Η μαρτυρία που άκουσα σήμερα από την Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ, είναι η αληθινή φωνή κάθε Παλαιστίνιου που ζει σήμερα στην Παλαιστίνη. Θέλω να επαναλάβω και δημόσια αυτό που είπα στην Γενική Γραμματέα όταν την επισκέφτηκα προτού αναχωρήσει για την Παλαιστίνη, εκφράζοντας τη βαθιά εκτίμηση του παλαιστινιακού λαού για τις θέσεις υποστήριξης που τηρεί το ΚΚΕ στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού, αλλά και για την υποστήριξη και των άλλων ελληνικών πολιτικών κομμάτων.

Επιτρέψτε μου συνοπτικά μόνο να σας πω, ότι αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην Παλαιστίνη, δεν είναι μόνο άμεσο αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης του κ. Μπάρακ, να μην εφαρμόσει δηλαδή τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί.

Δυστυχώς, παρατηρούμε ότι τις μέρες αυτές που διεξάγεται η προεκλογική εκστρατεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι υποψήφιοι και των δύο κομμάτων, αλλά και το αμερικανικό Κογκρέσο, πλειοδοτούν σε αντιπαλαιστινιασμό, σε αντιπαλαιστινιακά αισθήματα και πολιτική, ώστε να πετύχουν πόντους στην προεκλογική τους εκστρατεία ο ένας σε βάρος του άλλου.

Η δε σύζυγος του Αμερικανού Προέδρου, η κα Χίλαρι Κλίντον, διεξάγει την προεκλογική της εκστρατεία πάνω στα πτώματα των Παλαιστινίων. Ακόμη και οι εσωκομματικές και εσωκυβερνητικές τριβές μέσα στο Ισραήλ, οι συνομιλίες εκεί για το σχηματισμό κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης, διεξάγονται πάνω στα αίματα των Παλαιστινίων.


Ως σύντροφοι που μας ενώνουν κοινοί αγώνες εδώ και πάρα πολλά χρόνια, θέλω να σας πω το εξής: Εμείς εισήλθαμε σε μία ειρηνευτική διαδικασία με σκοπό να πετύχουμε το μίνιμουμ των εθνικών δικαιωμάτων μας. Κάναμε πάρα πολλές παραχωρήσεις, σε σημείο που πάρα πολλές φίλες πολιτικές δυνάμεις μας άσκησαν έντονη κριτική. Στη διάρκεια των 7 προηγούμενων ετών, κάναμε διαπραγματεύσεις δηλώνοντας ότι δεχόμαστε να περιοριστεί το ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στο 1/5 της ιστορικής Παλαιστίνης. Ομως, είναι πλέον ξεκάθαρο για μας, ότι το Ισραήλ με την απόλυτη στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν είναι διατεθειμένο να δεχτεί ούτε αυτό το 1/5 να μετατραπεί σε παλαιστινιακό κράτος.

Σήμερα η ισραηλινή κυβέρνηση επιδιώκει να εμπεδώσει την ισραηλινή κατοχή και να αποτρέψει το λαό μας από το φυσικό του δικαίωμα στην ανεξαρτησία. Σήμερα, ο παλαιστινιακός λαός εξεγείρεται για να επανακτήσει την αξιοπρέπειά του, την εθνική του ανεξαρτησία.

Δυστυχώς, παρατηρούμε στα διεθνή, σε πολλά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, να περνάει μία άποψη η οποία πηγάζει από την ισραηλινή προπαγάνδα, ότι οι Παλαιστίνιοι νεαροί πάνε και πετάνε πέτρες, λες και επιδιώκουν το θάνατο. Η ύπουλη αυτή άποψη, έχει ως σκοπό να αφαιρέσει από τις Παλαιστίνιες μητέρες το φυσικό αίσθημα της μητρικής στοργής, ότι δε νοιάζονται για τα παιδιά τους.

Εμείς εξεγερθήκαμε, όχι επειδή θέλουμε το θάνατο, εξεγερθήκαμε επειδή θέλουμε τη ζωή, αλλά θέλουμε μια αξιοπρεπή ζωή.

Σας διαβεβαιώ ότι όποιο και αν είναι το τίμημα, ο λαός μας θα συνεχίσει αυτό τον αγώνα, ο οποίος θα καταλήξει στην απόκτηση αυτού του ελάχιστου των εθνικών μας δικαιωμάτων. Δεν υπάρχει καμία κατοχή που διήρκεσε για πάντα, δεν υπάρχει καμία αποικιοκρατία που διήρκεσε για πάντα.

Εμείς έχουμε ανάγκη τη βοήθειά σας, τη στήριξή σας και την αλληλεγγύη σας. Περισσότερο από τα φάρμακα και τ' άλλα υλικά, αυτό που έχουμε ανάγκη είναι η φωνή σας, η αλληλεγγύη σας με τον αγώνα του λαού μας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επιλέξει να είναι ο μοναδικός μεσολαβητής και διοργανωτής της ειρηνευτικής διαδικασίας στην περιοχή μας. Για να επανέλθει όμως η ειρηνευτική διαδικασία, δεν μπορεί πλέον η Αμερική να είναι ο μόνος μεσολαβητής. Θα πρέπει να έχουν άμεσο ενεργό ρόλο άλλες χώρες, άλλες πολιτικές δυνάμεις, περιφερειακές οργανώσεις, οι οποίες επηρεάζονται πολύ πιο άμεσα από ό,τι Ηνωμένες Πολιτείες από την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, με σκοπό όλες αυτές οι διεθνείς δυνάμεις, να συνεργαστούν για να επικρατήσει η ειρήνη, να εφαρμοστούν τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών με ειρηνικές διαπραγματεύσεις και όχι με ρουκέτες όπως συνέβη στο Κόσσοβο.

Ο λαός μας είναι ενωμένος στον αγώνα του για την ελευθερία. Καλούμε τον ελληνικό λαό να ενωθεί και αυτός στην υποστήριξή του στον αγώνα αυτό. Αγαπητή συντρόφισσα, σας ευχαριστώ θερμά για όσα κάνετε, για όσα κάνατε στο παρελθόν και για όσα θα κάνετε στο μέλλον».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ