Παρασκευή 5 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Θα δουλεύεις και θα πληρώνεις το μισθό σου!

«Η Κομισιόν ενέκρινε πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για την υλοποίηση ενός σημαντικού προγράμματος ύψους 2 δισ. ευρώ (...) το Δημόσιο θα παρέχει: εγγυήσεις για δάνεια που συνάπτουν οι επιχειρήσεις. Η εγγύηση θα καλύπτει το 90% του δανείου και το συνολικό ποσό του δανείου για κάθε επιχείρηση θα μπορεί να φθάνει το ετήσιο μικτό μισθολογικό κόστος της. Δεύτερον θα επιδοτείται το επιτόκιο με στόχο να μειωθεί το κόστος των επιχειρήσεων και να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητά τους (...) οι φόβοι για κοινωνικές εντάσεις και η ανάγκη ενίσχυσης της πραγματικής οικονομίας οδήγησαν σε σημαντικές αποφάσεις» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Κέρδος και από την αναπαραγωγή της εργατικής δύναμης

«Η δαπάνη για μια εγκυμοσύνη είναι κόστος δυσβάσταχτο για τη σύγχρονη ελληνική οικογένεια (...) "η εγκυμοσύνη και ο τοκετός μου, που ήταν φυσιολογικός κόστισαν συνολικά 10.000 ευρώ", λέει στην "Κ" η 38χρονη Β.Μ.» (το θέμα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

...για να περνάν αυτοί καλά κι εσύ χειρότερα

«Σχεδόν 17 εκατομμύρια μάρκα (περί τα 9 εκατομμύρια ευρώ) που προέρχονταν από τα "μαύρα ταμεία" της Siemens διακινήθηκαν μόνο το 1998 μέσω δυο τραπεζικών λογαριασμών που αποδίδονται στον Χρήστο Καραβέλα και τη σύζυγό του Μάρθα. Τα χρήματα αυτά που καταγράφηκαν από στοιχεία που συνέλεξε το μεγάλο αμερικανικό δικηγορικό γραφείο Debevoise & Plimpton θα δίνονταν ως μίζες για την περιβόητη προγραμματική συμφωνία 8002 της Siemens με τον ΟΤΕ (...) σύμφωνα με τα στοιχεία της Debevoise & Plimpton για την 8002 εδόθησαν το λιγότερο 40.622.140 ευρώ (...) διάχυτη είναι η υποψία ότι ειδικά το 2000 διοχετεύθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι προεκλογικές εκστρατείες κομμάτων» (το θέμα στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ