Σάββατο 6 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Νέα επίθεση σε τέμενος

ΠΕΣΑΒΑΡ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ - ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Νέα επίθεση σημειώθηκε χτες σε μουσουλμανικό τέμενος της περιοχής Ανω Ντιρ, κοντά στην κοιλάδα Σουάτ, στο Πακιστάν με αποτέλεσμα τουλάχιστον 38 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άγνωστος αριθμός τραυματιών, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει ανάληψη ευθύνης. Σύμφωνα με αξιωματούχους της αστυνομίας, ο καμικάζι προσπάθησε να μπει στο τζαμί, ανάμεσα στους πιστούς που προσέρχονταν για την προσευχή της Παρασκευής και ανατινάχθηκε, όταν κάποιοι τον εντόπισαν και προσπάθησαν να τον απομακρύνουν.

Η χτεσινή είναι η δεύτερη επίθεση σε τζαμί, την ημέρα της προσευχής, μετά από αυτή στη Τζαμρούντ, στις 27 Μάρτη, στην οποία 50 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους.

Με αφορμή την επίθεση, ο Πακιστανός πρωθυπουργός Γιουσούφ Ράζα Γκιλάνι, δήλωσε ότι ο πόλεμος «κατά των τρομοκρατών» θα συνεχιστεί, ισχυριζόμενος ότι η κυβέρνηση δεν πτοείται από τέτοιες ενέργειες και κυρίως δεν κάνει πίσω. Παράλληλα, ο Γ. Γκιλάνι ζήτησε από τις ΗΠΑ να διαγράψουν το χρέος της χώρας του, προφανώς ως αντάλλαγμα για τις «καλές υπηρεσίες» της κυβέρνησης του Ισλαμαμπάντ, που αποδεκατίζει το λαό του στο όνομα της «εξάλειψης της τρομοκρατίας», ακολουθώντας τις επιταγές της Ουάσιγκτον. Αξίζει να σημειωθεί ότι το χτύπημα σημειώθηκε ενώ στη χώρα βρίσκεται ο Ειδικός Απεσταλμένος των ΗΠΑ για το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, Ρίσταρντ Χόλμπρουκ, ο οποίος και υποστήριξε ότι η αθρόα μετάβαση «Ταλιμπάν» από το Αφγανιστάν στο Πακιστάν, ενδέχεται να προκαλέσει «αποσταθεροποίηση της χώρας» και αμέσως μετά το νέο κύμα προσφύγων που εγκαταλείπει εκ νέου την περιοχή της κοιλάδας Σουάτ, μετά τις τελευταίες προειδοποιήσεις του πακιστανικού στρατού, για νέες επιθέσεις εναντίον των «ανταρτών»...

Στο μεταξύ, συγκρούσεις σημειώθηκαν και στο Καράτσι, όπου οι κάτοικοι παραμένουν επί δύο βδομάδες σχεδόν, χωρίς νερό, με αποτέλεσμα να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις που κατέληξαν σε επεισόδια με την αστυνομία και τραυματίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ