Σάββατο 6 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΔΙΕΘΝΗ
«ΝΕΑ» ΓΡΙΠΗ Α Η1Ν1
Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων διεθνώς

ΓΕΝΕΥΗ._ Εκτακτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε χτες στην έδρα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στη Γενεύη καθώς ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της «νέας γρίπης» (ή γρίπης τύπου Α Η1Ν1) παγκοσμίως, που πλέον ξεπέρασαν τις 22.000, έχει αυξηθεί (μέσα στο τελευταίο δίμηνο) σημαντικά. Σημαντικά έχει αυξηθεί και ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν εξαιτίας της νόσου και που επισήμως ανέρχονται «σε τουλάχιστον 125...».

Ωστόσο, εκπρόσωπος του ΠΟΥ διευκρίνισε ότι δεν προβλεπόταν να αποφασιστεί η αύξηση του επιπέδου επαγρύπνησης απ' το πέμπτο επίπεδο στο έκτο και τελευταίο, το οποίο θα σηματοδοτούσε διεθνώς την εκδήλωση πανδημίας.

Πάντως, στην Ισπανία το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χτες το απόγευμα την...κατά 70% (!) αύξηση του αριθμού των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μέσα στην τελευταία βδομάδα που έφτασαν τα 291. Η Ισπανία είναι πλέον μία απ' τις χώρες όπου η μετάδοση της «νέας γρίπης» από άνθρωπο σε άνθρωπο εξελίσσεται ταχύτατα. Στις ΗΠΑ παρατηρούνται τα περισσότερα κρούσματα - 11.400 (εκ των οποίων τα 19 θανατηφόρα). Στο Μεξικό, σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση του μεξικάνικου υπουργείου Υγείας, έχουν επιβεβαιωθεί ως τώρα 5.717 κρούσματα εκ των οποίων 106 απέβησαν θανατηφόρα. Στη νότια Αμερική έχουν καταγραφεί πάνω από 600 κρούσματα ενώ η Αυστραλία έχει αναφέρει πάνω από 500.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ