Σάββατο 6 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΕΝΤΕ ΚΟΥΒΑΝΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ
Μαζική απαίτηση η απελευθέρωσή τους

Από περσινή συγκέντρωση συμπαράστασης στους 5 Κουβανούς αγωνιστές από την ΚΟ Αθήνας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ
Από περσινή συγκέντρωση συμπαράστασης στους 5 Κουβανούς αγωνιστές από την ΚΟ Αθήνας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ
ΑΒΑΝΑ.--

Ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 8 Ιούνη στην Αβάνα η ημερίδα διεθνούς αλληλεγγύης στους πέντε Κουβανούς πατριώτες, που βρίσκονται άδικα φυλακισμένοι στις ΗΠΑ επειδή ξεσκέπασαν εγκληματικές επιθέσεις αντικουβανικών ομάδων του Μαϊάμι ενάντια στην Κούβα. Η πρωτοβουλία αυτή πάρθηκε από 145 εκπροσώπους 82 νεολαιίστικων οργανώσεων από 42 χώρες (και από την Ελλάδα η ΚΝΕ), καθώς και εκπροσώπους 4 διεθνών οργανώσεων κατά τη διάρκεια της 2ης Διεθνούς Νεολαιίστικης Συνάντησης Αλληλεγγύης στους 5 Κουβανούς που πραγματοποιήθηκε στην Αβάνα στις αρχές του Μάη.

Η ημερίδα αυτή έρχεται σε μια στιγμή που αναμένεται στις 15 Ιούνη η απάντηση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, για το αν τελικά θα εξεταστεί η αναθεώρηση της υπόθεσής τους, αίτημα που κατέθεσαν οι δικηγόροι υπεράσπισης στις αρχές του χρόνου. Πάντως, η κυβέρνηση των ΗΠΑ - φοβούμενη την έκταση που έχει πάρει η υπόθεση, ιδιαίτερα μετά την παρουσίαση 12 ντοκουμέντων από προσωπικότητες (10 κάτοχοι βραβείων Νόμπελ, η Γερουσία του Μεξικού, το Εθνικό Κοινοβούλιο του Παναμά, η πρώην Πρόεδρος της Ιρλανδίας Μέρι Ρόμπινσον κ.ά.) - παρουσίασε στα τέλη του Μάη επιχειρήματα στο Ανώτατο Δικαστήριο για να μην αποδεχθεί την αναθεώρηση.

Τέλος, η Εθνική Επιτροπή των ΗΠΑ για την Απελευθέρωση των Πέντε Κουβανών οργανώνουν σειρά δραστηριότητες στη χώρα πριν από την αναμενόμενη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, αλλά και την ίδια τη μέρα και την επόμενη της απόφασης. Καλεί και τις υπόλοιπες οργανώσεις του πλανήτη να κινητοποιηθούν και αυτές με διαμαρτυρίες σε πρεσβείες και προξενεία των ΗΠΑ, με συνεντεύξεις Τύπου, άρθρα σε εφημερίδες για να γίνει ακόμα πιο γνωστή η υπόθεση των πέντε Κουβανών και να απαιτηθεί η αποφυλάκισή τους χωρίς όρους και η επιστροφή τους στις οικογένειές τους και την πατρίδα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ