Πέμπτη 11 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚΕ
Μήνυμα αλληλεγγύης στο Περουβιάνικο ΚΚ και το ΚΚ Περού

Το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ απέστειλε στο Περουβιάνικο ΚΚ και το ΚΚ Περού «Κόκκινη Πατρίδα» το ακόλουθο μήνυμα για τη μαζική σφαγή ιθαγενών στον Αμαζόνιο:

«Αγαπητοί σύντροφοι

Το ΚΚΕ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη μαζική σφαγή, από την κυβέρνηση του προέδρου Αλαν Γκαρσία, των ιθαγενών στην Μπαγκούα του Αμαζονίου, που αγωνίζονταν κατά της παράδοσης του φυσικού πλούτου και του τροπικού δάσους στην εκμετάλλευση από πετρελαϊκές και μεταλλευτικές πολυεθνικές. Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους του Περού, τις συνδικαλιστικές, ιθαγενικές και λαϊκές οργανώσεις, που θα διαδηλώσουν αύριο 11 Ιούνη ενάντια στην αιματηρή καταστολή χάριν των κερδών των μονοπωλίων. Ενώνουμε τη φωνή μας με τις δίκαιες διεκδικήσεις της εργατικής τάξης, των εργατών γης, των ιθαγενών, των αγροτών του Περού απαιτώντας:

-- Την παραδειγματική τιμωρία των φυσικών και πολιτικών αυτουργών της σφαγής.

-- Την άμεση άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην Μπαγκούα.

-- Την άμεση αποχώρηση του στρατού και την αποστρατιωτικοποίηση της ζώνης.

-- Να σταματήσουν οι δολοφονίες, οι αυθαίρετες συλλήψεις, οι διώξεις λαϊκών ηγετών και οι απειλές κατά της ζωής τους.

-- Να ανακληθεί άμεσα ο νόμος που παραδίδει τον φυσικό πλούτο στις πολυεθνικές και τα μονοπώλια.

Ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας. Και στη χώρα μας, όπως και στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, δάση, ορεινοί όγκοι, φυσικές πηγές και ακτές παραδίδονται βορά στην κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου. Η γη, το νερό, το δάσος, οι ορεινοί όγκοι, οι φυσικοί πόροι πρέπει να είναι αποκλειστικά και μόνο λαϊκή περιουσία, στην υπηρεσία της ευημερίας του λαού και όχι της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου!

Αθήνα, 10 Ιούνη 2009

Το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ