Πέμπτη 11 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
«ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ»
Πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα

ΓΕΝΕΥΗ.-- Τα 27.750 πλησιάζουν τα συνολικά κρούσματα της «νέας γρίπης» που καταγράφονται πλέον σε 74 χώρες και έχουν προκαλέσει επιβεβαιωμένα το θάνατο 141 ανθρώπων. Σύμφωνα με στελέχη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ανησυχητικές διαστάσεις προσλαμβάνει η ασθένεια σε αρκετές χώρες της Αμερικής και της Ευρώπης.

Ειδικότερα, οι περισσότερες περιπτώσεις νέων κρουσμάτων εμφανίστηκαν χτες στη Χιλή με 1.694 ασθενείς έναντι 411 που ήταν τη Δευτέρα, με δεύτερο τον Καναδά, που έως πρότινος είχε 2.446 ασθενείς έναντι 2.115 που ήταν τη Δευτέρα. Στην Αυστραλία, οι ασθενείς αυξήθηκαν μέσα σε δύο ημέρες κατά 173, στη Βρετανία αυξήθηκαν κατά 109, και στην Ιαπωνία κατά 75... Τέλος, χτες για πρώτη φορά, εμφανίστηκε μία περίπτωση μόλυνσης με τον ιό της νέας γρίπης Α και στην Ουκρανία και το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα της νόσου στην Κολομβία.

Επιστήμονες, όπως ο Γάλλος επιδημιολόγος Αντουάν Φλαό, θεωρούν πως η διεθνής πανδημία γρίπης είναι «ήδη εδώ», καλώντας τον ΠΟΥ να καλέσει άμεσα το τελευταίο (έκτο) επίπεδο συναγερμού... Ο ΠΟΥ, πάντως, είναι ιδιαίτερα προσεκτικός σ' αυτό το ζήτημα, θεωρώντας πρωτεύον την αποτροπή διεθνούς αδικαιολόγητου πανικού.

Σήμερα, πάντως, έχει ανακοινωθεί η πραγματοποίηση έκτακτης συνεδρίασης του ΠΟΥ, στη διάρκεια της οποίας θα αποφασιστεί (πιθανώς) η κήρυξη διεθνούς πανδημίας για πρώτη φορά μετά από περίπου τέσσερις δεκαετίες.

  • Σε σταθερή κατάσταση με ήπια συμπτώματα νοσηλεύεται ο έκτος Ελληνας ασθενής στο «Σισμανόγλειο», όπου παρέμενε και χθες. Χθες ανακοινώθηκε και 7ο κρούσμα φοιτήτριας που επέστρεψε από τη Βοστόνη. Οι προηγούμενοι πέντε ασθενείς έχουν αποθεραπευθεί και το ενθαρρυντικό είναι ότι δε μετέδωσαν τη γρίπη σε άτομα του στενού περιβάλλοντός τους...

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ