Πέμπτη 11 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΓΑΛΛΙΑ
Αναζήτηση των μαύρων κουτιών

ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ - ΠΑΡΙΣΙ.--

Εφτασε χτες στην περιοχή όπου εικάζεται ότι κατέπεσε η μοιραία πτήση 447 της «Air France», το γαλλικό πυρηνικό υποβρύχιο «Emeraude», το οποίο διαθέτει δύο βαθυσκάφη και άρχισε, ήδη, να σαρώνει το βυθό προκειμένου να εντοπίσει τα δύο μαύρα κουτιά του «Airbus 330». Προς το παρόν, το γαλλικό και βραζιλιάνικο ναυτικό συλλέγει συντρίμμια και σορούς έχοντας, ήδη, ανασύρει από τον ωκεανό 41 πτώματα, των οποίων η αναγνώριση θα γίνει διά μέσου δειγμάτων DNA.

Στο μεταξύ, η εταιρεία «Air France» ανακοίνωσε, υπό το βάρος των καταγγελιών συνδικάτων πιλότων ότι είχε ενημερωθεί από την κατασκευάστρια εταιρεία των «Airbus» για την ανάγκη αντικατάστασης των εξωτερικών αισθητήρων ταχύτητας, ανακοίνωσε ότι έχουν, ήδη, αλλαχθεί τα συγκεκριμένα όργανα στα «Airbus 320» και ότι έχει, ήδη, αρχίσει από το Μάη και επιταχύνεται η ανάλογη διαδικασία στα «Airbus 330» και «340». Αλλες 70 αεροπορικές εταιρείες οι οποίες διαθέτουν στο στόλο τους περίπου 600 «Airbus» έχουν προχωρήσει σε αντίστοιχη διαδικασία αντικατάστασης των αισθητήρων ταχύτητας.

Αν και δεν υπάρχει τελικό συμπέρασμα, γεγονός είναι ότι τα αυτόματα μηνύματα που έστειλε το ηλεκτρονικό σύστημα του μοιραίου αεροσκάφους λίγα λεπτά πριν την οριστική εξαφάνισή του από τα ραντάρ συγκλίνουν στο ότι οι εξωτερικοί αισθητήρες ταχύτητας είχαν πάθει βλάβη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ