Πέμπτη 11 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Απεργιακές κινητοποιήσεις

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Τα μεσάνυχτα της Τρίτης ξεκίνησε η 48ωρη απεργία των εργαζομένων στο μετρό του Λονδίνου, ενώ οι εργαζόμενοι στα βρετανικά ταχυδρομεία θα ακολουθήσουν εντός των προσεχών ημερών.

Κατ' αρχήν η απεργία κηρύχτηκε από τους εργαζόμενους που ανήκουν στο συνδικάτο RMT, μετά από την αποτυχία των διαπραγματεύσεων με την εργοδοσία για αυξήσεις ύψους 5%. Παράλληλα οι εργαζόμενοι στα ταχυδρομεία ψήφισαν με συντριπτική πλειοψηφία «για πραγματοποίηση απεργιακής κινητοποίησης ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για μερική ιδιωτικοποίηση του δημόσιου φορέα, τις περικοπές θέσεων και τις συνθήκες εργασίας».

Προς το παρόν το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της Royal Mail έχει «ανασταλεί προσωρινώς» καθώς αναλυτές θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν δεν θέλει να υπάρξουν ακόμη περισσότερες αντιδράσεις καθώς η πολιτική του επιβίωση «κρέμεται από μία κλωστή». Για το λόγο αυτό μία ημέρα μετά την περίοδο χάριτος που έλαβε από τους βουλευτές του κόμματός του, παρουσίασε χτες στη Βουλή των Κοινοτήτων μία σειρά συνταγματικών μεταρρυθμίσεων: πιθανή αλλαγή του εκλογικού συστήματος, δημιουργία μιας ανεξάρτητης αρχής εποπτείας των βουλευτικών εξόδων, ενίσχυση του ελεγκτικού ρόλου των Κοινοβουλευτικών επιτροπών και μεταρρυθμίσεις στη Βουλή των Λόρδων.

Την ίδια στιγμή, σε διαθεσιμότητα τέθηκαν έξι αστυνομικοί της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου, καθώς κατηγορούνται ότι υπέβαλαν συλληφθέντες σε βασανιστήρια με τη μέθοδο του εικονικού πνιγμού κατά την ανάκρισή τους, μετά από διπλή έφοδο για την εξάρθρωση δικτύου διακίνησης ναρκωτικών, στο βόρειο Λονδίνο το Νοέμβρη του 2008.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ