Πέμπτη 18 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Κλείνει ο «Ξένιος»

Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Ανω Λιοσίων αποφάσισε τη λύση και εκκαθάριση του ραδιοσταθμού

«Λουκέτο» βάζει στο δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό «Ξένιος 94,3 FM» η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Ανω Λιοσίων. Συγκεκριμένα, την περασμένη Δευτέρα, σε συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, τη λύση και εκκαθάριση του ραδιοσταθμού, ενώ, όπως είπε ο δήμαρχος Χρ. Παππούς, οι 60 περίπου εργαζόμενοι θα μεταφερθούν στο δήμο και στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, χωρίς, όμως, να εξασφαλίζονται τα ασφαλιστικά και εργασιακά τους δικαιώματα.

Συγχρόνως, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι σε σχετική ανακοίνωση, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία και με συμβολαιογραφική πράξη να μεταβιβασθεί η άδεια και η συχνότητα του σταθμού, στο «Αttica TV», του Δήμου Ασπρόπυργου όπου ο Δήμος Ανω Λιοσίων συμμετέχει με 1%. Σημειώνεται, δε, ότι ο «Ξένιος» είναι μονομετοχική ραδιοφωνική «ιδιόρρυθμη» δημοτική επιχείρηση, με μόνο μέτοχο το Δήμο Ανω Λιοσίων», και άρα «είναι αδύνατον να εκχωρηθεί το 1% στο Δήμο Ασπροπύργου». Παράλληλα - όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση - το μετοχικό κεφάλαιο της επιχείρησης είναι 5.000.000 δραχμές από το 1988 και έκτοτε έχει διαχειριστεί εκατομμύρια ευρώ... τα οποία, με αποφάσεις των εκάστοτε Δημοτικών Συμβουλίων, περνούσαν στο ταμείο του σταθμού, προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα του δήμου, εκτός από τις λειτουργικές δαπάνες της επιχείρησης, ενώ τουλάχιστον για το 2009 ο σταθμός έχει επιχορηγηθεί με 3.000.000 ευρώ.

Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, αφού απαξιώθηκε πλήρως τα τελευταία χρόνια ο σταθμός με ευθύνες της διοίκησης, «σήμερα ζητούν από τους εργαζόμενους είτε να μεταφερθούν στο δήμο ως δημοτικοί υπάλληλοι (χωρίς να εξασφαλίζονται επί της ουσίας τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα και οι ΣΣΕ), είτε να αποζημιωθούν και να αποχωρήσουν».

Για το θέμα των δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών πραγματοποιήθηκε, χτες, συνάντηση της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΜ-Θ με τον πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ, Νικήτα Κακλαμάνη. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ, ο Ν. Κακλαμάνης δήλωσε ότι μέχρι την 1η Ιούλη η ΚΕΔΚΕ θα παραδώσει επισήμως την πρότασή της, ενώ σημειώνεται ότι η πρόταση αυτή θα είναι στην κατεύθυνση της δημιουργίας επιχείρησης «ειδικού σκοπού» και όχι δημιουργίας Ανώνυμης Εταιρείας.

Την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους του «Ξένιου» εκφράζουν με ψήφισμά τους οι εργαζόμενοι στις δημοτικές επιχειρήσεις «Αθήνα 9,84 FM», «AIR 104,4 FM», «Αθήνα 9,84 Free Press», «Athina 984.gr». Παράλληλα, στο ψήφισμά τους, δηλώνουν την αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε ιδέα μετατροπής των δημοτικών ΜΜΕ σε ΑΕ, απαιτώντας τη διασφάλιση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας. Τονίζουν, δε, ότι διεκδικούν την άμεση νομοθετική επίλυση του θέματος, στην κατεύθυνση της προστασίας του αγαθού της δημόσιας ενημέρωσης, χωρίς παράταση της ισχύουσας εκκρεμότητας.

Οι εργαζόμενοι εκφράζουν επίσης και την αντίθεσή τους στην πρόθεση της Διοίκησης να ιδρύσει νέα ΑΕ για τις διαδικτυακές, ψηφιακές κ.ά. δραστηριότητες του σταθμού, σημειώνοντας ότι μια τέτοια επιχείρηση «θα βρίσκεται εκτός αγγελιοσήμου και θα αφήνει ασφαλιστικά και εργασιακά έκθετο το δημοσιογραφικό προσωπικό της». Καλούν, δε, τους αρμόδιους φορείς (κυβέρνηση, ΚΕΔΚΕ), αλλά και τις συνδικαλιστικές Ενώσεις (ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ) να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να μη χαθούν θέσεις εργασίας (2009-05-07 00:00:00.0)
Στάση εργασίας την Τρίτη (2006-08-31 00:00:00.0)
Πιάστηκαν στα πράσα και σκούζουν... (2006-04-19 00:00:00.0)
Απροκάλυπτη υπονόμευση από την ΚΕΔΚΕ (2005-10-21 00:00:00.0)
Κόψτε το λαιμό σας! (2003-12-12 00:00:00.0)
Στο δρόμο 500 εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης (2003-12-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ