Πέμπτη 18 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Στόχος η σωτηρία του κεφαλαίου

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

«Δεν είμαστε εμείς που επιλέξαμε τον τρόπο που εκδηλώθηκε η κρίση. Oμως είμαστε εμείς που έχουμε την επιλογή όσον αφορά την υστεροφημία αυτής της κρίσης», αναφέρεται στη διακήρυξη του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα με αφορμή την κατάθεση στο Κογκρέσο του σχεδίου μεταρρύθμισης του χρηματοπιστωτικού τομέα, έκτασης 88 σελίδων, που, σύμφωνα με τον Αμερικανό Πρόεδρο, είναι «μία εκτεταμένη μεταρρύθμιση του συστήματος για τη ρύθμιση του χρηματοοικονομικού τομέα, μία μεταμόρφωση ενός ανήκουστου μεγέθους από την εποχή των μεταρρυθμίσεων που ακολούθησαν τη Μεγάλη Κρίση».

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το νομοσχέδιο προβλέπει την ενίσχυση του ρόλου της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας - FED, που θα επιβλέπει όλες τις οικονομικές δραστηριότητες των μεγάλων μετοχικών εταιρειών και χρηματοπιστωτικά ινστιτούτα και θα αποτρέπει την πιθανότητα ξαφνικής χρεοκοπίας που θα οδηγούσε σε αποσταθεροποίηση όλο το σύστημα. Ακόμη μια πτυχή της μεταρρύθμισης θα είναι η δημιουργία ενός νέου ρυθμιστικού οργάνου για τα χρηματοοικονομικά προϊόντα που προορίζονται για τους καταναλωτές.

Σύμφωνα με το ΑΡ, το νομοσχέδιο των 88 σελίδων θα συναντήσει μεγάλες αντιδράσεις στο Κογκρέσο κυρίως από ομάδες βουλευτών και γερουσιαστών που εκπροσωπούν συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ