Πέμπτη 18 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΕ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
«Αντιτρομοκρατική» στήριξη

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--

Πλήρη στήριξη στην κυβέρνηση του Πακιστάν και τις δράσεις που αναλαμβάνει για την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας», βάζοντας τη χώρα σε έναν αιματηρό πόλεμο, εξέφρασαν οι αξιωματούχοι της ΕΕ κατά τη Σύνοδο Κορυφής Πακιστάν - ΕΕ που πραγματοποιήθηκε χτες στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της Συνόδου, η ΕΕ αποφάσισε να δεκαπλασιάσει τη χρηματική «βοήθεια» προς το Πακιστάν, δείχνοντας ξεκάθαρα τις προθέσεις της για αμεσότερη και ενεργότερη παρουσία στην περιοχή, προς όφελος των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων της, ανεβάζοντάς την στα 72 εκατομμύρια ευρώ, «προκειμένου να βοηθηθούν οι πρόσφυγες της κοιλάδας Σουάτ και των άλλων περιοχών»...

Η χτεσινή συζήτηση επικεντρώθηκε σε ζητήματα «τρομοκρατίας» και της δέσμευσης της ΕΕ να συμβάλει στις προσπάθειες της κυβέρνησης του Ισλαμαμπάντ, όχι όσον αφορά το Πακιστάν, αλλά στο πλαίσιο της ευρύτερης περιοχής στην οποία περιλαμβάνεται και το Αφγανιστάν. Συμφώνησαν δε στην έναρξη ενός τακτικού διαλόγου μεταξύ ΕΕ - Πακιστάν «αντιμετώπισης της τρομοκρατίας», εστιάζοντας και στην προπαγάνδα, μέσω της εκπαίδευσης, της κοινωνίας των πολιτών και των ΜΜΕ.

Παράλληλα, συζητήθηκαν ζητήματα Ενέργειας, με τις Βρυξέλλες να συμφωνούν σε στενή συνεργασία και χρηματοδότηση ενεργειακών προγραμμάτων της κυβέρνησης του Ισλαμαμπάντ.

Την ίδια στιγμή στο Πακιστάν συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στην περιοχή του νότιου Ουαζιριστάν, χωρίς να γίνεται η παραμικρή αναφορά σε αμάχους, ενώ δεύτερο κύμα προσφύγων από το Ουαζιριστάν αλλά και τις υπόλοιπες περιοχές των φυλών, που στοχοποιούνται πλέον από τον κυβερνητικό στρατό, εγκαταλείπουν τα σπίτια τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ