Πέμπτη 18 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ
Νέες δολοφονίες κομμουνιστών στη Δ. Βεγγάλη

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.--

Νέα επίθεση εναντίον του ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό) σημειώθηκε χθες στη Λαλγκάρχ στο κρατίδιο της Δυτικής Βεγγάλης, με ακόμα τρεις δολοφονίες μελών του Κόμματος, από μαοϊκούς, σύμφωνα και με τα στοιχεία της αστυνομίας, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων κομμουνιστών το τελευταίο διάστημα στους έξι νεκρούς και έξι ακόμα αγνοούμενους.

Οπαδοί των μαοϊκών απέκλεισαν τους δρόμους, προκειμένου να εμποδίσουν τις έρευνες για τις δολοφονίες, ενώ πρόσφατα σημειώθηκαν επίσης επιθέσεις και καταστροφές σε γραφεία του ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικού), το οποίο έχει και την πλειοψηφία στο κρατίδιο της Δ. Βεγγάλης.

Τις δολοφονίες και τις επιθέσεις στα γραφεία του Κόμματος καταδίκασε και το ΠΓ του ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό), σημειώνοντας ότι «προήλθαν από μαοϊκές συμμορίες στο πλαίσιο της διασποράς τρομοκρατίας στην περιοχή», προσθέτοντας ότι «οι μαοϊκοί χρησιμοποιούν φτωχούς ανθρώπους σαν ανθρώπινες ασπίδες για να επιτύχουν τους στόχους τους, καταγγέλλοντας παράλληλα ότι αυτές οι ενέργειες έχουν την υποστήριξη σημαντικών τμημάτων της αντιπολίτευσης στο κρατίδιο».

Κλείνοντας, στην ανακοίνωση του ΠΓ του ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικού) απευθύνεται κάλεσμα σε όλους τους δημοκρατικούς ανθρώπους να διαμαρτυρηθούν με κάθε τρόπο και να καταδικάσουν τις επιθέσεις, απαιτώντας παράλληλα από την κυβέρνηση να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ