Πέμπτη 18 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Επίσημη επίσκεψη Χου Ζιντάο

ΜΟΣΧΑ.--

Μια ημέρα μετά τη Σύνοδο Κορυφής των χωρών Bric, αλλά και του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης, ο Κινέζος Πρόεδρος, Χου Ζιντάο, συναντήθηκε στη Μόσχα με τον Ρώσο ομόλογό του, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, και τον Ρώσο πρωθυπουργό, Βλαντιμίρ Πούτιν, με θέματα διμερών οικονομικών επαφών, καθώς και τη συνεργασία στον ενεργειακό τομέα.

Οι δύο χώρες υπέγραψαν υπομνήματα σε ό,τι αφορά τη συνεργασία στον τομέα του φυσικού αερίου, του άνθρακα, αλλά και ανάμεσα στη ρωσική «Renova» και την κινεζική «National Gold Group Corporation» στον τομέα του χρυσού. Οι δύο πλευρές αναγνώρισαν ως οικονομική προτεραιότητα τη διμερή τους συνεργασία στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση, οι σχέσεις (Μόσχας - Πεκίνου) είναι απρόσβλητες από οικονομικούς ή πολιτικούς τριγμούς», ενώ ο Κινέζος Πρόεδρος σημείωσε ότι η Ρωσία είναι «προτεραιότητα» της εξωτερικής πολιτικής της χώρας του.

Ωστόσο, νωρίτερα, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού «Gazprom» Αλεξάντρ Ανενκοφ ανακοίνωσε πως η Ρωσία δε θα ξεκινήσει τη σχεδιαζόμενη κατασκευή αγωγών φυσικού αερίου προς την Κίνα το 2011, καθώς οι δύο πλευρές δεν έχουν συμφωνήσει στην τιμολόγηση για την τροφοδοσία της κινεζικής ενεργειακής αγοράς με ρωσικό φυσικό αέριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ