Πέμπτη 18 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ
Προειδοποιήσεις για τυχόν προκλήσεις...

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ - ΜΟΣΧΑ.--

Η ΛΔ Κορέας θα αντιμετωπίσει στρατιωτικές προκλήσεις απ' τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους με «χιλιάδες στρατιωτικά αντίποινα εξαπολύοντας ακόμη και ανηλεή στρατιωτική επιδρομή» έγραψε χτες η κυβερνητική βορειοκορεατική εφημερίδα «Μίντζου Τζοσόν». Είχαν προηγηθεί οι προχτεσινές δηλώσεις του Προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, ότι δηλαδή η Πιονγιάνγκ «δε νομιμοποιείται να γίνει πυρηνική δύναμη» γιατί τάχα μεταξύ άλλων ευθύνεται για τη ...διάδοση των πυρηνικών όπλων στον κόσμο. Γι' αυτό και εύστοχα σχολίασε η Μίντζου Τζοσόν, ο Ομπάμα είναι τουλάχιστον υποκριτής όταν ισχυρίζεται πως νοιάζεται για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων ενώ την ίδια ώρα σχεδιάζει νέα πυρηνικά όπλα...

Ωστόσο, η προειδοποίηση - απάντηση της ΛΔ Κορέας ελήφθη ως έμμεση απειλή απ' τη Μόσχα κάνοντας τον Ρώσο υφυπουργό Αμυνας να δηλώσει ότι η Μόσχα «θα καταρρίψει οποιοδήποτε πύραυλο μπει στον εναέριο χώρο» της Ρωσίας.

Πάντως αργότερα χτες, οι Πρόεδροι Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ και Κίνας Χου Ζιντάο εξέφρασαν «σοβαρή ανησυχία» για την ένταση που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην Κορεατική Χερσόνησο απευθύνοντας έκκληση στην Πιονγιάνγκ για επιστροφή στο τραπέζι των εξαμερών συνομιλιών για το πυρηνικό της πρόγραμμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ