Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΑΝΤΕΙΟΥ
Στο πλευρό των μεταναστών φοιτητών

Με αφορμή την άρνηση των αρμόδιων υπηρεσιών να ανανεώσουν την άδεια παραμονής σε 7 μετανάστες φοιτητές, 4 απ' τους οποίους φοιτούν στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο σύλλογος φοιτητών του πανεπιστημίου υιοθέτησε σχετικό ψήφισμα στη γενική του συνέλευση και παίρνει θέση στο πλευρό των μεταναστών φοιτητών.

Οι μετανάστες φοιτητές και φοιτήτριες είναι αναγκασμένοι να περνούν κάθε χρόνο ένα Γολγοθά γραφειοκρατίας για να ανανεώσουν την άδεια παραμονής τους, ζώντας πάντα στην ανασφάλεια μιας ενδεχόμενης άρνησης. Παρότι βρίσκονται στο δημόσιο πανεπιστήμιο και έχουν να ακολουθήσουν 4ετή και 5ετή προγράμματα σπουδών, δημιουργούνται τέτοιου είδους προβλήματα χορήγησης άδειας παραμονής, πράγμα που ο σύλλογος φοιτητών χαρακτηρίζει απαράδεκτο.

«Εμείς, Ελληνες και μετανάστες φοιτητές είμαστε ενωμένοι, διεκδικώντας δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους και όλες, για Ελληνες και ξένους. Απαιτούμε να αρθούν οι ρατσιστικοί νόμοι που ορίζουν ακόμη και την καταβολή διδάκτρων σε ορισμένες κατηγορίες μεταναστών. Απαιτούμε τη χορήγηση 5ετούς τουλάχιστον άδειας παραμονής, σε όλους τους μετανάστες φοιτητές. Αγωνιζόμαστε ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία», τονίζει στο ψήφισμά του ο σύλλογος φοιτητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ