Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
5ο ΛΥΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ετοιμόρροπο το κτίριο

Μετά και την παραίτηση του λυκειάρχη του 5ου Λυκείου Θεσσαλονίκης, Γ. Γκατζούλη, ο οποίος καταγγέλλει με αυτόν τον τρόπο την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου σχολικού κτιρίου, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης άσκησε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για παράβαση καθήκοντος και διαβίβασε τη δικογραφία σε ανακριτή. Η υπόθεση πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης, όταν εκπρόσωποι του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του λυκείου κατήγγειλαν ότι το κτίριο, που βρίσκεται στην οδό Κριεζώτου και Γ. Παπανδρέου, είναι ετοιμόρροπο και επικίνδυνο για τα παιδιά τους. Χθες οι μαθητές πραγματοποίησαν αποχή από τα μαθήματα και κατάληψη του κτιρίου με τη συμπαράσταση των γονιών τους.

Το κτιριακό συγκρότημα χτίστηκε το 1920 και, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι γονείς των μαθητών, πέρσι στη διάρκεια των εισαγωγικών εξετάσεων κατέρρευσε ένα γείσωμα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν μαθητές και εκπαιδευτικοί. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς παρέδωσαν στον εισαγγελέα πόρισμα αυτοψίας πολιτικών μηχανικών, το οποίο επιβεβαιώνει την επικινδυνότητα του κτιρίου.

Πάντως, ο βοηθός νομάρχη Θεσσαλονίκης, Αβραάμ Καλνταβερίδης, με δηλώσεις του, διαβεβαίωσε μαθητές και καθηγητές ότι δε διατρέχουν κανέναν κίνδυνο, επικαλούμενος σχετικό έγγραφο των τεχνικών υπηρεσιών της Νομαρχίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ