Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
Πολύμορφες μαθητικές κινητοποιήσεις

Πολύμορφες κινητοποιήσεις ετοιμάζουν για το επόμενο διάστημα οι μαθητές με αποφάσεις των Συντονιστικών τους Οργάνων.

Στην Πάτρα, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων, μετά από συνεδρίασή του την περασμένη Κυριακή, αποφάσισε να προχωρήσουν σε νέο συλλαλητήριο στις 15 Νοέμβρη, στις 10 το πρωί στην πλατεία Ολγας. Επίσης, αποφάσισε να συμμετέχουν στον εορτασμό του Πολυτεχνείου και στην πορεία στο κέντρο της Πάτρας με γονείς, εργαζόμενους, φοιτητικούς συλλόγους, με όλο το λαό, ενώ καλούν σε νέα συνεδρίαση του Συντονιστικού την Κυριακή 5 Νοέμβρη.

Επίσης, το Σάββατο στις 8.30 το βράδυ οι μαθητές του Πειραιά, με απόφαση του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Πειραιά, διοργανώνουν συναυλία διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή μαθητικών μουσικών συγκροτημάτων. Η συναυλία θα γίνει στον πεζόδρομο της Σωτήρος πίσω από την Ιωννίδειο Σχολή.

«Η τρομοκρατία δεν πέρασε. Η πρώτη απάντηση δόθηκε. Τονίζουμε για ακόμα μια φορά ότι η νέα σχολική χρονιά βρίσκει την κυβέρνηση περισσότερο στριμωγμένη από ποτέ», τονίζεται στην ανακοίνωση του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Πάτρας. Προσθέτει ότι «μετά τους εισαγγελείς και τα ΜΑΤ πέρσι, άρχισε φέτος τους ελιγμούς. Εκανε βήματα πίσω στη μεταρρύθμισή της για να μας ρίξει στάχτη στα μάτια. Τρέμει μπροστά στη συνέχιση και φέτος του αγώνα μας. Γι' αυτό έχει βάλει μπροστά διευθυντές, αστυνομία και το μηχανισμό της για να μας αναχαιτίσει».

«Ολοι μας ξέρουμε καλά ότι δίπλα μας δε βρίσκονται πολλοί από τους περσινούς συμμαθητές μας που εκδιώχθηκαν από το σχολείο. Τα φροντιστήρια πλουτίζουν και οι τσέπες μας φτωχαίνουν. Η ζωή μας έχει γίνει λάστιχο, φροντιστήριο - εξετάσεις - σπίτι - σχολείο, χωρίς ελεύθερο χρόνο για να ζήσουμε», σημειώνεται.

Επισημαίνεται ότι «αυτή η ζωή δε μας αξίζει, δεν είναι για μας. Με τους αγώνες μας μεταρρυθμίστηκε η μεταρρύθμιση, εμπρός να την καταργήσουμε. Καταφέραμε να φτιάξουμε ένα μαθητικό κίνημα, μαζικό, μεγαλειώδες και συντονισμένο. Σήμερα τίποτα δεν είναι όπως πριν, γνωρίζουμε ότι τίποτα δε χαρίζεται, όλα καταχτιούνται». «Το δίκιο είναι με το μέρος μας. Ο αγώνας δεν έχει επίλογο, συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη», καταλήγει το Συντονιστικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ