Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΒΟΛΟΣ
Σήμερα το φοιτητικό συλλαλητήριο

Την αναβάθμιση των σπουδών και της ποιότητας ζωής τους θα διεκδικήσουν οι φοιτητές όλων των σχολών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που εδρεύουν στο Βόλο, συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι. Το αγωνιστικό φοιτητικό ραντεβού είναι στο κτίριο Παπαστράτου, όπου θα γίνει η συγκέντρωση και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία στους δρόμους του Βόλου, η οποία θα καταλήξει στη Νομαρχία Μαγνησίας.

Οι φοιτητές ζητούν, μεταξύ των άλλων, τη δημιουργία δημόσιας λέσχης που θα λειτουργεί και θα την ελέγχει Υπηρεσία Σίτισης του Πανεπιστημίου και θα σιτίζει δωρεάν όλους τους φοιτητές. Απαιτούν, επίσης, την άμεση δρομολόγηση φοιτητικής εστίας, με κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού, που θα στεγάζει όλους τους φοιτητές και θα λειτουργεί με ευθύνη του Πανεπιστημίου. Μέχρι τη δημιουργία της εστίας ν' αυξηθεί ο αριθμός των φοιτητών που δικαιούνται στέγαση, καλύπτοντας πλήρως το ενοίκιο ή ενοικιάζοντας ξενοδοχεία εντός πόλης. Διεκδικούν, δε, την κάλυψη όλων των εξόδων που αφορούν στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες σε αναλώσιμα - βιβλία ορισμένων μαθημάτων - καθώς και στις ελλείψεις που υπάρχουν στη βιβλιοθήκη τα κονδύλια του Πανεπιστημίου και τη μείωση των τιμών στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών που χρησιμοποιούν και είναι ιδιαίτερα υψηλές, ζητώντας κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Αλληλέγγυοι με τους φοιτητές δηλώνουν και οι εργαζόμενοι του Βόλου, που με ψήφισμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών Βόλου σημειώνουν: «Μόνο ενωμένος και συντονισμένος αγώνας με κοινά αιτήματα των εργατοϋπαλλήλων - φοιτητών μαζί με άλλα πλατιά λαϊκά στρώματα μπορεί να αποκρουστεί η αντεργατική - αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και αυτών που τη στηρίζουν και που αποφασίζεται στα γραφεία της ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ