Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
1ο ΤΕΕ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
Αγωνιστικά διεκδικούν λύσεις

Συμβολική κατάληψη πραγματοποίησαν χτες οι μαθητές του σχολείου. Εισαγγελέας , συνοδευόμενος από δύο περιπολικά, παρενέβη για να λυθεί η κατάληψη. Με συντονισμό απαντούν οι μαθητές στον Πειραιά

Η πρώτη εμφάνιση εισαγγελέα σε σχολείο σημειώθηκε χτες στο 1ο ΤΕΕ Δραπετσώνας. Ο λόγος ήταν η κατάληψη που αποφάσισαν οι μαθητές του σχολείου απαιτώντας να καλυφθούν άμεσα τα κενά σε καθηγητές στο σχολείο τους, να σταλθούν επιτέλους βιβλία αλλά και να επιλυθεί το στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Συγκεκριμένα, χτες οι μαθητές του 1ου ΤΕΕ Δραπετσώνας αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν κατάληψη στο σχολείο τους απαιτώντας άμεσα να επιλυθούν τα αιτήματά τους. Ομως ο διευθυντής του σχολείου κ. Παπαγγέλου - δηλώνοντας συγχρόνως τη συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματά τους - ενημέρωσε τους μαθητές ότι από τη στιγμή που το σχολείο τελεί υπό κατάληψη, «οφείλει» να καλέσει για να ενημερώσει το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, το δήμο, τη νομαρχία αλλά και την... αστυνομία.

Ετσι στο σχολείο έκανε την εμφάνισή του ο εισαγγελέας, συνοδευόμενος από δύο περιπολικά της αστυνομίας, κάνοντάς τους συστάσεις να σταματήσουν την κατάληψη και να μην κλείσουν ξανά το σχολείο. Να σημειωθεί ότι πριν από τον εισαγγελέα, προσπάθεια να συμμορφώσει τους μαθητές έκανε η ψυχολόγος που διδάσκει στο σχολείο, λέγοντάς τους να σταματήσουν την κατάληψη γιατί δε γίνεται σε άλλα σχολεία ενώ συνέστησε στους μαθητές να πάνε εκδρομή προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση!

«Δεν είμαστε ασθενείς, ούτε χρειαζόμαστε ψυχοφάρμακα για να μας μεταπείσουν και να σταματήσουμε τον αγώνα μας. Εμείς θα συνεχίσουμε», σχολιάζει ο Μιχάλης Κορδονέλλης, μαθητής της Γ' Λυκείου του ΤΕΕ. «Δεν έχουμε βιβλία, δεν έχουμε καθηγητές στο σχολείο μας. Να φανταστείτε ότι αναγκαζόμαστε να κάνουμε τη μέρα 5 ώρες μαθηματικά γιατί δεν έχουμε άλλους καθηγητές ή ακόμα στο τμήμα των ηλεκτρολόγων να μας κάνει μάθημα καθηγητής ψυκτικός», μας είπε.

Οι μαθητές του σχολείου καταγγέλλουν όμως και τη στάση του Δημάρχου Δραπετσώνας, ο οποίος μέχρι την περασμένη Πέμπτη δήλωνε ότι θα αγωνιστεί και κατά τη χτεσινή συνάντηση που είχε μαζί τους είπε ότι δεν μπορεί να παρέμβει στη σχολική διαδικασία.

Δε θα ξεμπερδέψουν εύκολα μαζί μας

Την παρουσία εισαγγελέα στο σχολείο καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πειραιά καθώς και τη συμπεριφορά ορισμένων καθηγητών που «με δόλωμα τις εκδρομές, νομίζουν ότι θα μας σταματήσουν».

Επισημαίνει δε τις υποσχέσεις για σύγχρονες ειδικότητες, νέα επαγγέλματα με βάση τις νέες τεχνολογίες, εισαγωγή στα ΤΕΙ. Ομως «η πραγματικότητα είναι ότι πολλές ειδικότητες καταργούνται και δε συνεχίζονται στο β' κύκλο σπουδών, αναλυτικά προγράμματα δεν υπάρχουν, βιβλία δεν πρόκειται να πάρουμε, δεν υπάρχουν καθηγητές να μας κάνουν μάθημα».

«Και βέβαια δεν ακούσαμε τίποτα ουσιαστικό από τον υπουργό Παιδείας, αλλά και από κανέναν άλλο αρμόδιο. Κανείς δεν ξέρει... Και αν όλα αυτά ήταν γνωστά από πέρσι, φέτος έχουμε και τις μαζικές διώξεις συμμαθητών μας, οι οποίοι διώχνονται και κοντεύουν να χάσουν τη φετινή σχολική χρονιά», σημειώνει.

Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πειραιά καλεί τους συμμαθητές του από τα ΤΕΕ της περιοχής, να συντονιστούν. Ετσι τους καλεί όλους σε συνεδρίαση αύριο Παρασκευή, στις 2 το μεσημέρι στο σχολικό συγκρότημα του ΤΕΕ Δραπετσώνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ