Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΛΛΕΙΨΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΕΣΤΙΩΝ
Φταίει ότι υπάρχουν πολλοί φοιτητές!

Στους πολλούς  φετινούς εισαχθέντες απέδωσε ο υπουργός Παιδείας τις ελλείψεις , απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του Π. Κοσιώνη

Στο γεγονός ότι φέτος εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση 82.500 φοιτητές και σπουδαστές απέδωσε ο υπουργός Παιδείας Π. Ευθυμίου τις ελλείψεις στη φοιτητική στέγη, παραγνωρίζοντας ότι το πρόβλημα είναι χρόνιο και δε δημιουργήθηκε φέτος.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Π. Κοσιώνης, αλλά ο υπουργός, αφού αναγνώρισε το πρόβλημα το απέδωσε στο μεγάλο φετινό αριθμό σπουδαστών και φοιτητών και είπε ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Είπε ότι η ανέγερση των φοιτητικών εστιών πραγματοποιείται από τα ίδια τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ και αυτές λειτουργούν από το Εθνικό ίδρυμα Νεότητας. Στεγάζονται, είπε, 11.000 φοιτητές και σπουδαστές με ετήσιο κόστος 750.000 δρχ. Επίσης, ισχυρίστηκε ότι τα ΑΕΙ και ΤΕΙ επιχορηγούνται για επιδότηση ενοικίου ή μισθώσεις ξενοδοχείων και φέτος δόθηκαν συνολικά 4 περίπου δισ. δρχ και εξυπηρετήθηκαν 7.144 φοιτητές και σπουδαστές. Οσον αφορά την Πάτρα, στην οποία μεταξύ άλλων αναφερόταν η Επίκαιρη Ερώτηση, είπεε ότι υπάρχουν 860 μονόκλινα δωμάτια και το φαγητό που προσφέρει το ΕΙΝ είναι τόσο καλό που η πρυτανεία ζήτησε από το ίδρυμα να αναλάβει την τροφοδοσία όλου του πανεπιστημίου.

Ο Π. Κοσιώνης στην τοποθέτησή του είπε ότι το πρόβλημα της στέγασης είναι υπαρκτό και το αναγνώρισε και ο ίδιος ο υπουργός και επέμεινε ότι στην Πάτρα τα διατιθέμενα δωμάτια είναι μόλις 300. Γενικότερα, είπε, δεν επαρκούν ούτε τα δωμάτια αλλά ούτε το επίδομα των 35.000 που δίνεται έτσι και αλλιώς σε λίγους. Ζήτησε τη δρομολόγηση λύσης του προβλήματος και για άμεση και προσωρινή αντιμετώπιση πρέπει να νοικιαστούν δωμάτια σε ξενοδοχεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ