Παρασκευή 3 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ποικίλες εκδηλώσεις
  • Τους επιζήσαντες Ισραηλίτες από τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης τιμούν το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας και οι Ισραηλιτικές Κοινότητες Αθηνών και Θεσσαλονίκης, σε ειδική εκδήλωση την Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου. Θ' απονεμηθούν μετάλλια στους ομήρους που επέζησαν και μέσα από ψυχικά τραύματα και τρομακτικές εμπειρίες ξαναδημιούργησαν τη ζωή τους, ενώ οι ηθοποιοί Αντιγόνη Βαλάκου και Πέτρος Φυσσούν θα παρουσιάσουν το θεατρικό αναλόγιο «Λε Χάιμ - Στη Ζωή» της Μπέττυς Μαγρίζου.
  • Την Κυριακή (11 π.μ.) η Συντονιστική Επιτροπή των Ομοσπονδιών του Αιγαίου διοργανώνει το γιορτασμό της επετείου της απελευθέρωσης των νησιών του Αιγαίου από τον ελληνικό στόλο, το 1912. Φέτος τα «Ελευθέρια» θα γίνουν στο θωρηκτό «Αβέρωφ» στο Παλαιό Φάληρο (Τροκαντερό), ώστε να τονιστεί η συμβολή του ιστορικού πλοίου στην απελευθέρωση των νησιών.
  • Στο πλαίσιο του κύκλου ομιλιών «Τα Βαλκάνια στην Προϊστορία», που διοργανώνει το Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών, τη Δευτέρα (7.30 μ.μ.), στο αμφιθέατρο «Λ. Ζέρβας» (Β. Κωνσταντίνου 48) θα πραγματοποιηθεί η τρίτη, κατά σειρά, διάλεξη με θέμα «Η Προϊστορία της ΝΑ Ευρώπης: ΠΓΔΜ». Θα μιλήσει ο Ντράγκαν Μιτρέφσκι, καθηγητής πανεπιστημίου και διευθυντής Ερευνών του Αρχαιολογικού Μουσείου Σκοπίων.
  • Στο εντευκτήριο του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων (3ης Σεπτεμβρίου 56, 1ος όρ.), σήμερα (7.30 μ.μ.), μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου Γαλατσίου θα παρουσιάσουν το θεατρικό έργο του Γεράσιμου Σταύρου «Καληνύχτα Μαργαρίτα», σε οργάνωση-επιμέλεια των καθηγητριών Γ. Καραμπέτσου και Κ. Βλαχάκη. Είσοδος ελεύθερη. Τη Δευτέρα (7.30 μ.μ.), στον ίδιο χώρο θα προβληθεί η ταινία του Βασίλη Βαφέα «Ρεπό». Την ταινία θα προλογίσει ο ίδιος ο σκηνοθέτης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ