Σάββατο 4 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Ανοιχτοί λογαριασμοί

Αρης και ΠΑΟΚ θα κοντραριστούν στο κλασικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης

Λιαδέλης και Σιγάλας είναι τα κεντρικά πρόσωπα του σημερινού ντέρμπι

Sportidea

Λιαδέλης και Σιγάλας είναι τα κεντρικά πρόσωπα του σημερινού ντέρμπι
Κάποτε ένα ντέρμπι Αρη - ΠΑΟΚ μονοπωλούσε το ενδιαφέρον όχι μόνο των... μπασκετικών αλλά γενικά των φιλάθλων. Σήμερα μια κόντρα ανάμεσα στους δυο «σαλονικιούς» απλώς για τους περισσότερους αποτελεί ένα αμφίρροπο παιχνίδι. Βέβαια, για να ακριβολογήσουμε, ειδικά φέτος η άποψη αυτή δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι δύο ομάδες δε μονοπωλούν πλέον τις επιτυχίες όπως παλιά, αλλά υπάγεται σε μια γενικότερη αποστροφή του κόσμου προς το άθλημα. Οπως και να έχει όμως, η Θεσσαλονίκη σήμερα ζει στους ρυθμούς της κόντρας των «αιωνίων» αντιπάλων της πόλης, έχοντας νωπές τις μνήμες από το ποδοσφαιρικό ντέρμπι των δυο ομάδων που έγινε την Τετάρτη. Παράλληλα, η επιστροφή των Λιαδέλη - Σιγάλα στα παλιά τους... λημέρια δίνει ένα αλλά... χρώμα στο παιχνίδι. Στον αγωνιστικό τομέα οι γηπεδούχοι είναι πιο ξεκούραστοι (η ΚΚ Ζάγκρεμπ αποχώρησε από το Σαπόρτα και κατά συνέπεια είχαν ρεπό), ενώ οι φιλοξενούμενοι που αγωνίστηκαν την Τετάρτη δεν κουράστηκαν ιδιαίτερα με αντίπαλο τη Σκαϊλάινερ, εντούτοις όσο να 'ναι όμως, έχουν ένα παραπάνω παιχνίδι μες στη βδομάδα.

Στο υπόλοιπο πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής, τα περισσότερα παιχνίδια της οποίας θα γίνουν αύριο, ξεχωρίζουν ο αγώνας της ΑΕΚ με τον Ηρακλή και του Πανιωνίου με τον Παναθηναϊκό.

Ο «Γηραιός» δε βρίσκεται και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, ιδιαίτερα μετά τη συντριβή στο Πέζαρο για τη Σουπρολίγκα. Αντίθετα, στην Ενωση, παρά τα εσωτερικά προβλήματα οικονομικής φύσεως που υπάρχουν, οι παίκτες δείχνουν ένα άλλο πρόσωπο εντός του γηπέδου και ήδη μετρούν 5 στις 5 νίκες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Στο Νέα Σμύρνη ο Σούμποτιτς θα βρει απέναντί του για πρώτη φορά τον διάδοχό του στον πάγκο του Παναθηναϊκού, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Οι «κυανέρυθροι» έχουν δείξει ότι διαθέτουν ένα πολύ καλό και ισχυρό σύνολο, ενώ οι πρωταθλητές Ελλάδας ακόμα ψάχνουν τον καλό τους εαυτό. Πάντως, μέχρι στιγμής όσες φορές τον έδειξαν αυτόν ήταν στο πρωτάθλημα και αυτό ελπίζουν να συμβεί και σήμερα. Εύκολο έργο αναμένεται να έχει ο Ολυμπιακός κόντρα στο Μακεδονικό, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο αγώνας του Περιστερίου με το Μαρούσι. Αναλυτικά το πρόγραμμα: ΣΑΒΒΑΤΟ: (Αλεξάνδρειο 17.00) Αρης - ΠΑΟΚ, (Λίντο 17.00 μ.μ.) Ηράκλειο - Δάφνη (Supersport 2), (Μίλωνα 17.00). Μίλωνας - Νήαρ Ηστ. ΚΥΡΙΑΚΗ: (ΟΑΚΑ 17.00). ΑΕΚ - Ηρακλής (Supersport 2), (Περιστερίου 17.00). Περιστέρι - Μαρούσι (Ν. Σμύρνης 17.00). Πανιώνιος - ΠΑΟ (Supersport 1), (ΣΕΦ 17.00) Ολυμπιακός - Μακεδονικός (TV «Magic)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ