Σάββατο 4 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΟ - ΠΣΥΑΣ
«Ποινικοποίηση του συνδικαλισμού»

«Τόσα τους λείπουνε»; Ετσι σχολίασε χιουμοριστικά συνδικαλιστής την απαίτηση (μέσω αγωγής) των διοικούντων στην ΕΠΟ, να τους καταβάλει κάθε μέλος του ΔΣ στον Πανελλήνιο Σύλλογο Υπαλλήλων Αθλητικών Σωματείων (ΠΣΥΑΣ) 90 εκατ. δρχ. (!!). Την απαίτησή τους οι κρατούντες στη Λεωφ. Συγγρού 137 τη στηρίζουν σε ένα γεγονός που είχε συμβεί προ πενταμήνου και σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΠΣΥΑΣ. Σχολιάζοντας τη νέα ενέργεια της ΕΠΟ το ΔΣ του συλλόγου αναφέρει σε δελτίο Τύπου:

«Ο ΠΣΥΑΣ, συνδικαλιστικό σωματείο, που έχει μέλη του, τους εργαζόμενους σ' όλες τις αθλητικές ομοσπονδίες, καταγγέλλει την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης που ο πρόεδρος και ο γεν. γραμματέας της ΕΠΟ, επέβαλε καταθέτοντας αγωγή κατά του σωματείου μας (ζητώντας 90 εκατ. δρχ. από κάθε εργαζόμενο μέλος του ΔΣ του ΠΣΥΑΣ). Ειδικότερα, για να λάβετε γνώση της επικρατούσας μεσαιωνικής κατάστασης στην ΕΠΟ, σας γνωρίζουμε ότι το ΔΣ του σωματείου μας "τόλμησε" να επισκεφθεί τα γραφεία της ΕΠΟ πριν από ένα περίπου 5μηνο, για να συζητήσει με τη διοίκηση της ομοσπονδίας, το πρόβλημα που εμπεριέχεται σ' άρθρο του Ν. 2725 και αφορά τους εργαζόμενους.

Αντί συζήτησης, ο διευθυντής της ομοσπονδίας, μας γνώρισε ότι ο πρόεδρος του σωματείου μας, είναι ανεπιθύμητος στην ΕΠΟ!!! Αντί, έστω και την ύστατη στιγμή που και η Πολιτεία με θεσμικές παρεμβάσεις προσπαθεί να βάλει μια τάξη στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της χώρας, ν' αγκαλιάσει τους εργαζόμενους στην ΕΠΟ, δίνοντας ίδια προνόμια σ' όλους, δημιουργώντας εσωτερικό κανονισμό και ισοπολιτεία που απορρέει από την εφαρμογή κανόνων του εργατικού δικαίου, χωρίζει -σύμφωνα με τα πρότυπα της Ρωμαϊκής εποχής- σε πληβείους και πατρικίους τους εργαζομένους.

Καλούμε την ηγεσία της ανώτερης συνδικαλιστικής οργάνωσης, την Πολιτεία, τους φορείς όλους, να πάρουν θέση, ώστε να μην ισχύει ο νόμος της ζούγκλας παντού!! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Ο εκδημοκρατισμός όλων των αθλητικών ομοσπονδιών είναι για μας η δικαίωση στο εξώδικο των 90.000.000 δρχ. που απαιτεί η διοίκηση της ΕΠΟ από κάθε εργαζόμενο μέλος του ΔΣ του ΠΣΥΑΣ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ